Danas pretežno oblačno i hladnije, moguća i kiša, na planinama sneg

12.02.2024

06:29

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura iznosiće od 5 do 10, najviša dnevna od 11 do 16 stepeni Celzijusa

Danas pretežno oblačno i hladnije, moguća i kiša, na planinama sneg
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Nakon natprosečno visokih temperatura za ovaj period godine, sledi period zahlađenja koji donosi i padavine.

Danas će u Srbiji biti pretežno oblačno i hladnije, mestimično s kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom, a na visokim planinama sa snegom. 

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najniža temperatura iznosiće od 5 do 10, najviša dnevna od 11 do 16 stepeni Celzijusa. Padavine će u većini krajeva biti slabog intenziteta.

Duvaće slab i umeren, na planinama povremeno jak, južni i jugozapadni vetar, koji će ujutro na severu i zapadu, a tokom dana i u ostalim krajevima biti u skretanju na zapadni i severozapadni uz kratkotrajno pojačanje.

I u Beogradu pretežno oblačno i hladnije, povremeno s kišom. Vetar slab i umeren, ujutro jugozapadni, u toku dana zapadni i severozapadni. Najniža temperatura u glavnom gradu iznosiće oko 10, najviša oko 14 stepeni Celzijusa.

U utorak pretežno oblačno i još malo hladnije, mestimično s kišom. Na visokim planinama sneg. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, u planinskim predelima istočne Srbije sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od 4 do 8 °S, a najviša od 10 do 14 °S.

RHMZ
 

 

U sredu na severu promenljivo oblačno i suvo, u ostalim predelima umereno do potpuno oblačno, ponegde sa slabom kišom. Na visokim planinama je moguć slab sneg. Vetar slab do umeren severozapadni, u planinskim predelima istočne Srbije povremeno jak. Najniža temperatura od 1 do 7 °S, a najviša od 9 do 13 °S.

Na Sretenje, 15. februara promenljivo oblačno i suvo vreme sa dužim sunčanim periodima. Vetar slab i umeren, severozapadni, uveče u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od
-1 do 3 °S, a najviša od 9 do 12 °S.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike