Stiže nam promena vremena: RHMZ najavio zahlađenje, vetar olujne jačine i sneg, moguće meteoropatske reakcije

11.02.2024

12:06

0

Autor: I.K.

Danas će se u zemlji zadržati natprosečno toplo, ali vetrovito vreme

Stiže nam promena vremena: RHMZ najavio zahlađenje, vetar olujne jačine i sneg, moguće meteoropatske reakcije
Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Republički hidrometeorološki zavod najavio od sutra promenu vremena, a prema biometeorološkoj prognozi, osobe sa labilnim nervnim sistemom i astmatičari mogu osetiti pojačane tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Razdražlјivost, glavobolјa i bolovi u mišićima su moguće meteoropatske reakcije. Svim učesnicima u saobraćaju se savetuje dodatna opreznost, navodi RHMZ.

Danas će se u zemlji zadržati natprosečno toplo, ali vetrovito vreme.

-Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, u košavskom području jugoistočni vetar. Olujni udari vetra očekuju se u brdsko-planinskim predelima Dinarskog područja, na jugu Banata i u donjem Podunavlјu. Kiša će pretežno padati na jugozapadu Srbije, naročito u pograničnom delu sa Crnom Gorom. Povremeno se očekuje i u ostalim predelima južne Srbije, kao i na severu Vojvodine, ali slabijeg intenziteta, dok će u ostatku zemlјe biti lokalna i kratkotrajna pojava, pa će se zadržati uglavnom suvo, navodi RHMZ.

U ponedelјak i utorak pretežno oblačno i hladnije, mestimično s kišom, na planinama sa snegom, dok će od srede u većini mesta biti suvo, ponegde uz slab jutarnji mraz, a padavine će biti ređa pojava.

U ponedeljak oblačno i malo hladnije, mestimično sa kišom. Duvaće slab i umeren južni i jugozapadni vetar, koji će od sredine dana biti u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 6 do 11 °S, a najaviša od 12 do 17 °S.

U utorak još hladnije i oblano, mestimično s kišom. Na visokim planinama sneg. Duvaće umeren, u planinskim predelima istočne Srbije povremeno i jak severozapadni vetar. Najniža temperatura od 4 do 8 °S, a najviša od 10 do 14 °S.

U sredu promenljivo oblačno, u centralnim i južnim krajevima ujutru i pre podne ponegde sa slabom kišom, a u planinskim predelima slab sneg. Vetar slab do umeren severozapadni, u planinskim predelima istočne Srbije povremeno jak. Najniža temperatura od 1 do 5 °S, a najviša od 9 do 14 °S. 

Potom će do kraja sedmice biti promenljivo i suvo vreme sa dužim sunčanim periodima, a kiša se očekuje u ponedeljak 19. februara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike