Natprosečno toplo tokom ove sedmice, a evo kad nam se vraća sneg

05.02.2024

12:04

0

Autor: I.K.

Meteorolozi dodaju i da će tokom cele sedmice dnevna kolebanja temperature biti izražena

Natprosečno toplo tokom ove sedmice, a evo kad nam se vraća sneg
Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić/Sava Radovanović

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da nas u toku cele sedmice očekuje natprosečno toplo vreme.

-Biće pretežno sunčano, povremeno uz malu do umerenu oblačnost. Najviša temperatura od 16 do 23 °C. U petak i za vikend vetrovito - duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar. Prve padavine lokalnog karaktera očekuju se u nedelјu 11. februara, dok će početkom naredne sedmice kiša postati učestalija u većini mesta. Od utorka 13. februara zahlađenje uz prelazak kiše u sneg u planinskim predelima, najavio je RHMZ.

Dnevna kolebanja temperatura i po 20 stepeni

Meteorolozi dodaju i da će tokom cele sedmice dnevna kolebanja temperature biti izražena, naročito van većih urbanih sredina u centralnoj i južnoj Srbiji, gde će minimalne temperature biti od -2 do 2 °C, a najviše dnevne dostizati lokalno i do 20 °C. 

Bioprognostičari za utorak najavljuju da će situacija pogodovati svim hroničnim bolesnicima. Savetuje se slojevito odevanje, a osetlјive osobe mogu osetiti blage meteoropatske reakcije.

Prognoza do 15. februara 

Prema prognozi, u utorak ujutro se ponegde po kotlinama očekuje magla. U toku dana pretežno sunčano, povremeno uz malu do umerenu oblačnost. Vetar slab i umeren, na severu Vojvodine, u istočnoj Srbiji, kao i na planinama povremeno jak, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od -2 do 7 °C, a najaviša od 17 do 22 °C.

U sredu ujutro ponegde po kotlinama magla. U toku dana pretežno sunčano, povremeno uz malu do umerenu oblačnost. Vetar slab i umeren, na severu Vojvodine, u istočnoj Srbiji, kao i na planinama povremeno jak, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od -1 do 7 °C, a najaviša od 15 do 20 °C.

U četvrtak ujutro ponegde po kotlinama magla. U toku dana pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, na severu Vojvodine povremeno jak, jugozapadni. Najniža temperatura od 0 do 9 °C, a najaviša od 16 do 21 °C.

RHMZ printscreen
 

 

U petak malo do umereno oblačno uz pojačanje jugozapadnog vetra. Najniža temperatura od
0 do 9 °C, a najaviša od 16 do 23 °C.

Za vikend toplo i vetrovito - duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar. Prve padavine lokalnog karaktera očekuju se u nedelju, dok će početkom naredne sedmice kiša postati učestalija u većini mesta. Od utorka zahlađenje uz prelazak kiše u sneg u planinskim predelima. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike