Vučić: Srbija je u zdravstvo 2023. godine uložila 4,4 milijarde evra

26.01.2024

12:38

0

On je objasnio i da će do kraja ove godine biti završeni i svi veliki projekti izgradnja bolnica na jugu Srbije - u Prokuplju, Vranju i Leskovcu.  

Vučić: Srbija je u zdravstvo 2023. godine uložila 4,4 milijarde evra
Copyright Printscreen/Tanjug

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u zdravstvo u 2023. godini uloženo ukupno 4,4 milijarde evra.   Vučić je tokom obilaska radova na rekonstrukciji Opšte bolnice u Vranju poručio da je ovaj iznos, odvojen samo za ulaganje u zdravstveni sistem, veći od budžeta Republike Srpske i Crne Gore zajedno.  

"Samo da vidite koliko novca trošimo, ne samo za kapitalna ulaganje, već i za lekare, medicinske sestre, potrošni materijal, lečenje naših građana, koje je besplatno i dostupno svima. Zadovoljan sam što je to tako, to govori o visokoj socijalnoj svesti i značajnoj socijalnoj komponenti", naveo je predsednik.  

On je objasnio i da će do kraja ove godine biti završeni i svi veliki projekti izgradnja bolnica na jugu Srbije - u Prokuplju, Vranju i Leskovcu.  

Vučić je precizirao da će bolnica u Vranju, koju je danas obišao, koštati oko 27 miliona evra, dok će se bolnicu u Leskovcu biti potrebno da se izdvoji značajno više novca.  

Printscreen/ Tanjug
 

 

"U Leskovcu će biti i više od 50 miliona sa svom opremom. To su ogromne pare, a nemamo mi jedan Leskovac i jedno Vranje u Srbiji. Znate, mora neko razmišljati i o Kikindi, Somboru, Zrenjaninu, Vršcu, Pančevu, i svim drugim mestima i gradovima u Srbiji. U Prokuplju pravimo bolnicu od 35.000 kvadrata", rekao je Vučić.  

Predsednik Srbije je dodao da se time država brine za građane koji žive u delu zemlje koji ima niži standard i koji su u konstantnom deficitu.  

"Dakle, Vranje, Leskovac i Prokuplje da još 300 godina štede, a ne mogu da štede, jer imaju deficit svi, ne bi mogli da naprave ovo. Da država ne ulaže ono što se zaradi u drugim delovima zemlje ovde, nikad ne bi izgradili ništa. I to je način da pomognemo Vranju, Leskovcu, Prokuplju, dakle Toplici, Jablanici, Pčinjskom okrugu, da se oni podižu. Da kada dođu nove fabrike, mogu sami da izdvajaju novac u budućnosti da u to ulažu", rekao je Vučić i dodao da je srećan zbog toga što su ove investicije došle baš u pomenute okruge.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike