Oblaci nad Srbijom: Do kraja dana padaće kiša, na planinama sneg, a očekujte i poledicu

25.01.2024

12:22

0

Autor: I.K.

U petak u većem delu dana pretežno sunčano, osim na istoku i jugoistoku Srbije, kao i na jugu Banata

Oblaci nad Srbijom: Do kraja dana padaće kiša, na planinama sneg, a očekujte i poledicu
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

U Srbiji je, prema aktuelnim podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda oblačno vreme, ali je temperatura u plusu. Najtopliji je Zaječar sa izmerenih 12 stepeni, slede Sombor, Negotin, Kuršumlija i Kruševac sa 11 stepeni. U Beogradu je u 11 sati izmereno osam stepeni, dok je minus samo na Kopaoniku.

Do kraja dana, prema najavi RHMZ očekuje nas promenlјivo vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Duvaće umeren i jak, u Vojvodini i istočnoj Srbiji ponegde i olujni severozapadni vetar. Mestimično se očekuje i kratkotrajna kiša, a na planinama sneg uz poledicu.

U petak u većem delu dana pretežno sunčano, osim na istoku i jugoistoku Srbije, kao i na jugu
Banata, gde će se niska oblačnost zadržati veći deo dana. Najniža temperatura od -2 do 6 °C, a najviša od 7 do 12 °S. Uveče se očekuje na severu Srbije novo naoblačenje s kišom, koje će se u toku noći brzo premeštati preko ostalih krajeva uz ponovno pojačanje severozapadnog vetra. Na planinama sneg uz poledicu.

U subotu se očekuje vetrovito vreme sa jakim severozapadnim vetrom, koji će dostizati i udare olujne jačine, kao i mešovite padavine (kiša i sneg). Na nsazi će biti meteoalarm zbog poledice pa je potrebno biti oprezan pre svega u vožnji. U nedelju takođe moguća kiša i susnežica u nižim i sneg u višim predelima. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike