Naoblačenje stiže iz Bačke i proširiće se na celu zemlju, tokom noći kiša koja će se lediti pri tlu

17.01.2024

15:58

0

Autor: I.K.

Sutra toplo, u petak naglo zahlađenje

Naoblačenje stiže iz Bačke i proširiće se na celu zemlju, tokom noći kiša koja će se lediti pri tlu
Ilustracija - Copyright Profimedia

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da će se naoblačenje sa kišom koje će posle 16 sati zahvatiti Bačku, posle podne proširiće se i na ostale krajeve Vojvodine, a uveče i noću i na celu zemlјu.

Tokom noći u istočnoj Srbiji kiša će se lediti pri tlu.

Do kraja dana duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine na jugu Banata i ponegde u planinskim predelima.

Sutra toplo uz vetar olujne jačine

Sutra, u četvrtak, očekuje se vetrovito i još toplije vreme. Maksimalna temperatura biće od 15 do 20 °S, osim u Timočkoj Krajini gde će se zadržati hladno vreme pa se u jutarnjim i prepodnevnim satima očekuje kiša koja će se lediti pri tlu.

Na planinama intenzivno toplјenje snega.

Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar, koji će imati udare i olujne jačine na jugu Banata, u donjem Podunavlјu i u planinskim predelima. Kasnije posle podne vetar u slablјenju.

U petak naglo zahlađenje

U petak naglo zahlađenje uz prelazak kiše u sneg, pre podne u Vojvodini i zapadnoj Srbiji uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača, a u drugom delu dana i u ostalim predelima. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar.

U subotu na severu Srbije razvedravanje, a u ostalim krajevima oblačno sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača. Vetar će biti u slablјenju.

U nedelјu suvo sa dužim sunčanim intervalima ali hladno vreme.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike