Snega i dalje ima na putevima, stoga vozite oprezno! Na granicama se čeka i do četiri sata

16.01.2024

07:10

0

Snega i dalje ima na putevima, stoga vozite oprezno! Na granicama se čeka i do četiri sata
Copyright Pixabay

Na pojedinim deonicama puteva I prioriteta održavanja na području Ivanjice, Požege i Mionice ima snega, saopštilo je jutros JP "Putevi Srbije".

Na pojedinim putevima I, II i III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša i Požege, pa se preporučuje oprezna vožnja. "Putevi Srbije" savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da budu maksimalno oprezni u vožnji.

Zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi je na sledećim putnim pravcima: II A-175 Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona II A-141 Debrc - Banjani - Ub - Novaci - Koceljeva - Šabačka Kamenica - Donje Crniljevo - Osečina - Gunjaci - Pecka - Ljubovija, preko Proslopa II A-170 Valjevo - Poćuta - Debelo brdo, preko Debelog Brda II B-338 Valjevo - Lelić - Mravinjci, preko Mravinjaca II A-210 Jošanička Banja - Kopaonik II A-199 Novi Pazar - Deževa - Šaronje - Odvraćenica II A-210 Kopaonik - Rudnica II A-211 Kopaonik - Jaram i II A-198 Raška - Kuti - Odvraćenica.

Teretna vozila na graničnim prelazima Batrovci i Šid čekaju četiri sata

U jutarnjim i večernjim satima duž rečnih tokova, po kotlinama i preko prevoja saobraćaj otežavaju niska oblačnost i magla koja smanjuje vidljivost, a ovog jutra najviše je ima u planinskim predelima, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Kolovozi su mokri, na pojedinim putevima ima i raskvašenog snega, a treba biti oprezan i zbog moguće poledice.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije Srbije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja. Teretna vozila na graničnim prelazima Batrovci i Šid, na izlazu iz zemlje, čekaju četiri sata, na Horgošu dva, na Preševu sat i po, a na Gradini i Bogojevu sat vremena. 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike