Blizanci se rađali u taksiju pri punoj brzini i pod rotacijom: Neverovatna priča Marine koja je dete rodila na Rumenačkim krivinama

15.01.2024

22:09

0

Viktor se rodio u taksi vozilu na putu između Odžaka i Novog Sada, a Vasiliju se nije toliko žurilo

Blizanci se rađali u taksiju pri punoj brzini i pod rotacijom: Neverovatna priča Marine koja je dete rodila na Rumenačkim krivinama
Ilustracija - Copyright Profimedia

Čitava Srbija je sa oduševljenjem čitala kako su na svet došla dvojica hrabrih blizanaca, Vasilija i Viktora, čije je rođenje počelo u Odžacima, odakle je njihova mama komšijinim taksijem u gluvo doba noći jurila za Novi Sad. Zahvaljujući prisebnosti komšije Stevana i plemenitom gestu dvojice novosadskih policajaca, 4. decembra će svake godine ova dvojica dečaka proslavljati rođendane.

- Na rumenačkim krivinama Marina viče: "Porađam se!" Ijao meni, šta ću sad? Prvo što mi pada na pamet, nema stajanja, treba mi patrola ispred mene, ubiću nekoga kako vozim, i okrećem 192. Ulazim u rumenačke krivine i čujem kako mi beba plače u kolima! - napisao je Marinin komšija Stevan na svom Fejsbuk profilu i digao Srbiju na noge.

Kako je tada naveo, a hrabra mama posle potvrdila, Viktor se rodio u taksi vozilu na putu između Odžaka i Novog Sada, a Vasiliju se nije toliko žurilo. On je došao na svet carskim rezom u novosadskom porodilištu Betanija.

Profimedia
 

Zahvaljujući patroli koja je pod rotacijama praktično sprovela Stevana do porodilišta i Marini koja je sve junački izdržala, tačnije požrtvovanosti svih njih, dobili smo priliku da čujemo nastavak ove neverovatne priče.

Marina sada za komšiju Stevana kaže u šali da je "glavna zvezda", a zapravo objašnjava kako je kad samohrana majka dobije takvu podršku. Podršku kakvu nije očekivala.

Prvi dodir sa Viktorom nakon mesec dana

Ovi hrabri mališani rodili su se prevremeno, u sedmom mesecu trudnoće. Od trenutka kada su došli na svet nalaze se na odeljenju neonatologije u Novom Sadu, a Marina najbliže do njih može samo preko stakla. Ipak, pre par dana osetila je nemerljivu sreću kada je dobila priliku da Viktora stavi na grudi.

- Palo je i prvo maženje! - uzbuđeno javlja Marina, a zatim već sledećeg dana javlja:

- Viktor je konačno van inkubatora, nije više ni na kiseoniku, a od našeg prvog razgovora dobio je 20 grama i ima 1.930. Takođe, počeo je da jede na flašicu, što je veliki pomak. Vasilije je napredovao 50 grama i sada je na 1.830. Još je na kiseoniku i na antibiotiku, jer je malo bolešljiviji nego bata.

Profimedia
 

Kako kaže, Viktora koji se rodio na pomenutim rumenačkim krivinama je uspela da stavi na grudi, Vasilija još ne. Marina svakoga dana navija za svoje male borce, prateći svaki gram i svaku novu vest. Kako kaže, to su mamine borbene duše.

- Kod jednog su vidljive promene na očnom dnu, kod drugog malo nezreliji mozak, ali kažu da je to sve rešivo i da za sad nema naznake za neke posledice. Do kraja meseca, ako sve bude dobro, doći će kući. Kilaža nije presudna, već njihovo opšte stanje. Polako spremam sve za njihov dolazak, koliko mogu - priča samohrana majka iz Odžaka.

Stariji seka i brat jedva čekaju pojačanje

Pored blizanaca o kojima smo svi sa uzbuđenjem čitali, Marina ima stariju ćerku Mašu (13) i sina Aleksu koji ima nepune dve godine. Kako kaže, seka jedva čeka da joj dođu mlađa braća, a Aleksa je još mali da bi preuzeo ulogu starijeg brata, mnogo je vezan za mamu.

A mama? Sa optimizmom i radošću iščekuje konačni dolazak Viktora i Vasilija kući.

- Kao i do sad, izboriću se za svoju decu - kratko kaže Marina.

Njene reči potvrđuje činjenica da je sa Mašom otputovala na operaciju oka u Rusiju u januaru 2022. godine, kad je bila trudna sa Aleksom. Avionom.

Profimedia
 

Maša je korisnik Fondacije "Budi human". Od najranijeg detinjstva primećeno je da ima probleme sa vidom. Sa godinu i po dana je na prvom oftalmološkom pregledu utvrđeno da boluje od strabizma i astigmatizma.

Od druge godine života nosi naočare i flaster na desnom oku. Polaskom u vrtić, zatim u školu, pojavili su se novi problemi. Sa pisanjem i prepisivanjem, fokusom na sliku sa motorikom i nažalost krivljenjem vrata da bi jasnije videla sliku, dodatno je pogoršano njeno zdravstveno stanje.

Filmska priča zaslužuje srećan epilog

Da se vratimo na hrabre blizance koji jačaju i rastu da svojoj mami sutra budu najveći oslonac. Tog 4. decembra 2023. godine priča o rođenju Vasilija i Viktora podsetila nas je na sve razloge da uvek treba verovati u dobrotu i plemenitost.

Policajci Mijalčić i Gobalčić, komšija Stevan, Marina koja junački nosi svoje breme, svi dobri ljudi koji su sa oduševljenjem i podrškom pratili ovu neverovatnu životnu priču, čine važan deo nje, piše Blic.

Dok je takvih ljudi, biće i srećnog epiloga za Marininu porodicu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike