Opasnost na putu: Dvojica vozila bez dozvole, jedan sa probnom pijan i drogiran, ona u kontrasmeru, a njemu našli 5,5 promila u krvi!

05.01.2024

20:01

0

Autor: R.M.

Od početka godine više desetina vozača uhvaćeno u pijanom i drogiranom stanju, dok su neki vozili čak i bez važeće vozačke dozvole

Opasnost na putu: Dvojica vozila bez dozvole, jedan sa probnom pijan i drogiran, ona u kontrasmeru, a njemu našli 5,5 promila u krvi!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Pojedini vozači u Srbiji i u ovoj godini nastavili su sa divljanjem na drumovima, uprkos stalnim apelima policije i javnosti za smanjenje brzine i odgovornu vožnju.

Tako su pripadnici MUP-a u Smederevu za prva četiri dana ove godine otkrili čak 6 pijanih vozača, i dvojicu koji su bili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Saobraćajne patrole u Smederevu zadržale su vozača (46) "micubišija" koji je vozio sa 1,37 promila alkohola, vozača (21) "škode" i tridesettrogodišnjeg vozača "bmv" sa po 1,29 promila, kao i vozača (48) "opela" sa 2,59 promila alkohola u organizmu, saopšteno je iz PU Smederevo.

Na području Smederevske Palanke iz saobraćaja su isključeni i zadržani vozač (22) "pežoa" koji je, sa probnom vozačkom dozvolom, vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i alkohola, vozač (48) "opela" pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, vozač (26) "sitroena" sa 1,87 promila alkohola i vozač (63) "pežoa" sa 5,5 promila alkohola u organizmu.

Profimedia
Ilustracija

 

Policija Sremske Mitrovice otkrila je dvojicu vozača po dejstvom droge i još dvojicu bez vozačkih dozvola.

Tako je u Staroj Pazovi zaustavljen mladić (21) koji je vozio "alfa romeo" pod dejstvom kokaina, a u Sremskoj Mitrovici otkriven dvadesetšestogodišnji vozač "bmv" koji je bio pozitivan na kanabis.
Vozaču (24) koji je upravljao "sitroenom" bez vozačke dozvole prekršajni sudija je izrekao novčanu kaznu od 105.000 dinara. Drugog vozača patrola u Rumi uhvatila je dok je upravljao automobilom "bmv" bez vozačke dozvole, pošto mu je probna dozvola oduzeta zbog kaznenih poena. A on je kažnjen sa 100.000 dinara. 

Divljao pa platio debelu kaznu

Ali tu nije kraj, pa tako u Kragujevcu zadržan vozač "bmv" (32) koji je vozio sa 1,32 promila alkohola u organizmu i odbio da se podvrgne testu na psihoaktivne supstance. 

On čak nije hteo ni da stane na naređenje policije, pa je patrola morala da ga juri ali su ga ubrzo i stigli. Sud mu je izrekao novčanu kaznu od 220.000 dinara, 25 kaznenih poena i 12 meseci zabrane upravljanja automobilom.

Instagram/MUP Srbije
Ilustracija

S druge strane, juče su pripadnici Uprave saobraćajne policije presretačima zaustavili i isključili iz saobraćaja dva vozača zbog nasilničke vožnje. 

Oko 22.00 časa zaustavljen je vozač "folksvagena" (27) koji se na državnom putu Beograd - Lazarevac u opštini Barajevo kretao brzinom od 144 kilometara na čas, na delu puta gde je ograničenje brzine 50 kilometara na čas, saopšteno je iz MUP-a. Pored toga, ovaj vozač vršio je preticanje jednog vozila preko neisprekidane uzdužne linije.

Nakon toga, oko 2.35 časa, na istom državnom putu u opštini Čukarica, iz saobraćaja je isključena žena (23) koja se vozilom "sitroen" kretala kolovoznom trakom namenjenom za saobraćaj vozila iz suprotnog smera, na putu na kome su kolovozne trake fizički odvojene.

Za svega tri dana ove godine, pripadnici Uprave saobraćajne policije koji kontrolišu saobraćaj presretačima otkrili su 143 prekršaja.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike