Kakvo nas vreme očekuje za doček Nove godine? U petak sneg, dan kasnije i do 15 stepeni, a evo gde se očekuju olujni udari vetra

19.12.2023

17:42

0

Autor: M. Vu.

Poslednja sedmica ove godine donosi porast temperature vazduha iznad proseka, dostižući vrednosti i do 15°C

Kakvo nas vreme očekuje za doček Nove godine? U petak sneg, dan kasnije i do 15 stepeni, a evo gde se očekuju olujni udari vetra
Copyright Foto: ATA Images

Srbija će nastaviti da doživljava varijacije u temperaturi tokom narednih dana, obećavajući toplije temperature, ali uz pad u odnosu na prethodne dane. Iako su metorolozi najavljivali sneg, za doček Nove godine ipak će se beležiti rekordne temperture.

U sredu se očekuje se nastavak toplijeg vremena u Srbiji, međutim, temperature će biti niže za oko stepen u poređenju sa utorkom. Posebno će biti hladnije u područjima gde se magla predviđa tokom celog dana. U četvrtak smena Sunca i oblaka ali uglavnom suvo, tokom noći ka petku i u petak uz promenljivu oblačnost mestimično-povremeno može biti kiše, na višim planinama snega.

Prognoza za četvrtak ukazuje na promenljivo oblačno vreme s prohladnim temperaturama. Maksimalne temperature kretaće se od 6 do 10°C, dok će u Beogradu dostići do 8°C.

Profimedia
 

U petak se očekuje oblačno i veoma vetrovito vreme sa kišom u većem delu Srbije, dok će na planinama biti prisutan sneg. Vetar će duvati umereno do jako s jugozapadnim i zapadnim pravcem, kasnije tokom dana i noći menjajući smer na severozapadni. Na severu Vojvodine očekuju se olujni udari vetra. Maksimalne temperature biće između 5 i 10°C, u Beogradu do 7°C.

U subotu pre podne se očekuju slabe padavine, dok će posle podne doći do razvedravanja. Dok nedelja donosi sunčano vreme i izuzetno tople temperature, koje će se kretati oko 15°C.

Vreme za doček Nove godine

Poslednja sedmica ove godine donosi porast temperature vazduha iznad proseka, dostižući vrednosti i do 15°C. Prema trenutnim prognozama, 31. decembra očekuje se natprosečno toplo vreme s jutarnjim temperaturama od 0 do 5°C, a tokom dana do 10°C.

U nižim predelima do kraja godine neće biti prisutnog snega, dok će se snežni pokrivač na planinama smanjivati tokom narednih dana. Prosečna maksimalna temperatura za ovo doba godine iznosi od 2 do 6°C, dok se očekuje da će u narednom periodu temperature biti za sedam, pa čak i deset stepeni više od proseka.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike