Sneg na dve planine, temperatura -10 stepeni, a sledeće nedelje i do 17! Temperaturni šok preti Srbiji (VIDEO)

17.12.2023

21:00

0

Autor: M. Vu.

Najniža temperatura od -6 do 1, u Negotinskoj Krajini oko 4, najviša od 6 do 14 stepeni

Sneg na dve planine, temperatura -10 stepeni, a sledeće nedelje i do 17! Temperaturni šok preti Srbiji (VIDEO)
Sneg na Goliji - Copyright Instagram printscreen/_golija

U narednim danima, očekuju se različiti vremenski uslovi širom Srbije, sa naglim promenama temperature i varijacijama u vremenskim prilikama. Snega ima još uvek na Kopaoniku i Goliji, gde je večeras temperatura spala i do -10 stepeni.

U ponedeljak ujutro slab, lokalno i umeren mraz, a u Vojvodini, po kotlinama i rečnim dolinama magla, koja će se ponegde zadržati i pre podne. U toku dana pretežno sunčano i toplije. Vetar uglavnom slab promenljiv, na istoku umeren i jak zapadni. Najniža temperatura od -6 do 1, u Negotinskoj Krajini oko 4, najviša od 6 do 14 stepeni. 

Za utorak se predviđa prisustvo lokalnog slabog mraza u jutarnjim časovima, dok se u nižim delovima i kotlinama reka očekuje mogućnost magle. Tokom dana će preovladavati pretežno sunčano vreme. Vetar će biti uglavnom slab i promenljiv, a na istoku zemlje umeren zapadni vetar. Temperature će se kretati od -4 do 2 stepena Celzijusa, dok će u Negotinskoj Krajini biti oko 5 stepeni ujutro, dostižući maksimalno od 8 do 13 stepeni, a lokalno i do 17 stepeni. U sredu slično vreme kao u utorak.

pritnscreen/RHMZ
 

 

U četvrtak se očekuje umereno oblačno vreme, uz blagi pad temperature. Tokom dana će se na severu zemlje pojaviti jače naoblačenje, praćeno kišom. Vetar će biti uglavnom slab do umeren, zapadni i jugozapadni, kasnije skrećući na južni. Temperature će varirati od -1 do 6 stepeni Celzijusa, dok će najviše dnevne temperature biti od 6 do 10 stepeni.

U petak pretežno oblačno s kišom, na planinama sa snegom. Zatim umereno do potpuno oblačno uz pad temperature, u subotu ponegde sa slabim mešovitim padavinama, koje će se intenzivirati drugog dana vikenda.

Početkom sledeće sedmice sneg se očekuje samo u brdsko-planinskim predelima.
 

Snežna idila na Kopaoniku

Prava snežna idila je danas bila na omiljenom skijalištu na planini Kopaonik. 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by InfoKOP (@infokop)

 

Dan sa dosta sunca, ali temperatura je pala na -8 stepeni.

Noćna vožnja po snegu na Goliji

Kako je objavila instagram strana _golija snimak na kome se vidi kako automobil ide kroz sneg tokom noći, može se videti da snežni pokrivač još uvek postoji na toj planini. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Planina Golija (@_golija)

 

Na Goliji je trenutno -10 stepeni.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike