24SEDAM RUMA: Pogledajte kako izgleda dečije odeljenje u Domu zdravlja! Neverovatno, ali istinito! (FOTO)

15.12.2023

15:02

0

Opština Ruma krenula u realizaciju obnove Domova zdravlja. Dečije odeljenje uređeno po najvišim svetskim standardima!

24SEDAM RUMA: Pogledajte kako izgleda dečije odeljenje u Domu zdravlja! Neverovatno, ali istinito! (FOTO)
Copyright Promo

Deca su naša budućnost i najveće blago, pa su tako uslovi za njihovovo lečenje, preglede i brigu o njima primarni cilj svakog mesta u Srbiji.

Opština Ruma je jedna od monogobrojnih opština u Srbiji koja je krenula u realizaciju obnove Domova zdravlja, a prva faza bila je renoviranje dečijeg odeljenja.

Kao u bajci

Kako je za decu odlazak kod lekara oduvek bio mesto na koje poslednje žele da odu, opština Ruma se potrudila da im ovo mesto oplemeni i učini ga zanimljivim, zabavnim i veoma prijatnim. Od samog ulaza na dečije odeljenje, transformacija izaziva utisak kao da ste na dečijem odeljenju u Nemačkoj, Australiji ili Francuskoj ili u nekoj od najrazvijenijih zemlja sveta i Evrope.

Promo
 

Predsednica opštine Ruma, Aleksandra Ćirić, obišla je danas renovirano dečije odeljenje Doma zdravlja  i najavila da se uskoro kreće sa renoviranjem cele zgrade jer se ovo pokazalo kao pravi potez.

- Nakon velikih ulaganja u nabavku novih sanitetskih vozila, više savremenih ultrazvučnih aparata, mamografa, opština Ruma je započela i uređenje odeljenja, kako bi adekvatne uslove imali i pacijenti i medicinsko osoblje - izjavila je predsednica opštine i dodala: Ova investicija ima za cilj ne samo poboljšanje estetike ustanove, već i podizanje kvaliteta ydravstvenih usluga.

Ove promene predstavljaju deo našeg pedantnog rada na unapređenju zdravstvenog sistema u Rumi, a radujemo se daljim koracima ka još boljoj i efikasnijoj primarnoj zdravstvenoj zaštiti - istakla  je Ćirić.

Utisak topline doma

Ono što je ostavilo najveći utisak jeste da kada uđete na Dečije odeljenje osećate se kao kod svoje kuće. Toplina uređenog prostora veoma je važna za decu, ali i za roditelje koji svoju decu dovode kod lekara.

Promo
 

Posebna pažnja posvećena je uređenju čekaonice gde deca mogu uživati u likovima iz dečijih crtanih filmova koje svi obožavju, a koji su oslikani na zidovima čekaonice.

Promo
 

Zamenjene su stolice u čekaonicama, te se vodilo računa ne samo o koloritu, već i o udobnosti.

Promo
 

Na zidovima čekaonica postavljeni su i veliki televizori na kojima se prikazuje dečiji program kako bi deca mogla da se zabave i budu mirna dok čekaju na pregled kod svog omiljenog lekara.

Promo
 

A kad uđete na pregled, čeka vas savršeno uređen prostor. Od savremenih, novih kreveta za pregled, do čarobno oslikanih zidova koji će svakako pružiti radost deci.

Promo
 

Tu su i novi kreveti za pregled, kao i postolja za presvlačenja vaših  najmlađih.

Promo
 

U sklopu renoviranja dečijeg dispanzera nisu urađeni samo enterijer i eksterijer, već je izvršena zamena kompletne vodovodne mreže, kao i elektro mreže.

Promo
 

Postavljeni su kompletno novi podovi, keramika i sanitarije. Kancelarijski nameštaj je obnovljen i ubačen kao u najsavremenijim dečijim dispenzerima širom sveta.

Promo
 

Posebno treba napomenuti i nabavku i zamenu medicinske opreme, kao i radijatora i klima uređaja, kako bi vam unutra bilo prijatno, bilo da dolazite zimi ili leti po velikim vrućinama.

Promo
 

Osoblje je veoma ljubazno, a ova velika promena rezultat je brige o deci kako bi se osećala sigurno i prijatno kod lekara.

Promo
 

Kada se pogledaju fotografije nije ni čudo zašto smo pomislili da se nalazimo u nekoj od najsavremenijih zemalja sveta, ali opština Ruma otišla je daleko i ispred i tih zemalja, pa je unapredila svoj zdravstveni sistem, kao i većina gradova u Srbiji.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike