Danas će se smenjivati kiša, susnežica i sneg, uveče sledi razvedravanje

29.11.2023

06:28

0

Autor: I.K.

Pre podne na krajnjem severu, a posle podne i uveče i u većini ostalih predela postepeno razvedravanje

Danas će se smenjivati kiša, susnežica i sneg, uveče sledi razvedravanje
Copyright TANJUG/ BRANKO LUKIĆ

Republički hidrometeorološki zavod za danas prognozira ujutro i pre podne umereno do potpuno oblačno vreme, sa slabim padavinama: u nižim predelima mešovite padavine - kiša, susnežica i ponegde i kratkotrajan sneg, a na planinama sneg.

Pre podne na krajnjem severu, a posle podne i uveče i u većini ostalih predela postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, u severnoj i istočnoj Srbiji povremeno jak severozapadni, uveče u slabljenju i skretanju na južni i jugoistočni pravac. Najniža temperatura od 0 do 3 °C, a najviša od 3 do 8 stepeni.

U četvrtak ujutro hladno uz mraz. Tokom dana umereno oblačno i toplije uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, koji će krajem dana na jugu Banata i na planinama imati udare olujne jačine. Kiša se očekuje tek ponegde u Vojvodini. Najniža temperatura od -5 do 0 °C, a najviša od 9 do 15 °C, u Timočkoj Krajini oko 4 stepena. 

U petak veći deo dana umereno oblačno, uglavnom suvo, vetrovito i osetno toplije uz jak i olujni južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar. Na planinama topljenje snežnog pokrivača. Najniža temperatura od 5 do 13 °C, u Timočkoj Krajini oko 0 °C, najviša od 16 do 22 stepena, u Timočkoj Krajini oko 8 °C. Uveče i u toku noći sa severa i zapada jače naoblačenje i zahlađenje s kišom, koja će padati i na planinama, ali uz brz prelazak kiše u sneg. 

Na snazi će u petak biti narandžasti meteo-alarm zbog jakih udara vetra i naglog otapanja snega.

U subotu pretežno oblačno i osetno hladnije s kišom i snegom. Pre podne na severu i zapadu, a posle podne i uveče u većini krajeva prestanak padavina, dok će se na jugu zemlje zadržati i tokom noći. Vetar umeren i jak severni i severozapadni, samo ujutro na jugoistoku južni. Jutarnja temperatura od 2 do 10 °C, tokom dana u padu i sredinom dana kretaće se od 3 °C na severu do 10 °C na jugu Srbije. 

TANJUG/ Aleksandar Nićiforović
 

 

Prema prognozi za period od 3. do 7. decembra, u nedelju će biti oblačno i hladno, ponegde uz slab sneg. U ponedeljak i utorak suvo, a sredinom sedmice ponovo sa snegom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike