Novo upozorenje RHMZ-a: Srbija na udaru snažnog vetra, a u ova tri dela se večeras očekuje sneg!

26.11.2023

18:39

0

Autor: M.M.

RHMZ je danas upozorio i da je u noći ponedeljak na utorak i u utorak moguća ledena kiša u nekim delovima Srbije

Novo upozorenje RHMZ-a: Srbija na udaru snažnog vetra, a u ova tri dela se večeras očekuje sneg!
zlatibor sneg 3011 2021 foto24sedam (9) - Copyright 24sedam

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da se u toku večeri očekuje vetrovito vreme sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom, a u centralnoj, južnoj i istočnoj Srbiji se očekuje sneg.

- U toku večeri vetrovito sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom, a u centralnoj, južnoj i istočnoj Srbiji oblačno mestimično sa snegom - stoji u RHMZ najavi.

Na planinama povećavanje snežnog pokrivača

Prema prognozi, na planinama će se povećavati snežni pokrivač tokom pljuskova snega, a u nižim predelima će, samo u zonama kroz koje prođu oblaci, pasti do 1 cm snega koji će se otopiti nakon prestanka padavina.

Sneg koji od juče pada napravio je velike probleme u planinskim krajevima, a u Sjenici je proglašena vanredna situacija. Pojedina mesta ostala su bez struje jer je dalekovod ispao iz sistema, a pregoreo je jedan od glavnih prekidača.

Osim toga, RHMZ je danas upozorio da je u noći ponedeljak na utorak i u utorak moguća ledena kiša u nekim delovima Srbije.

Sneg pao u Beogradu

Danas je pao dugo najavljivani sneg i u prestonici.

Posle prolećnih temperatura koje su obeležile kraj oktobra i početak novembra, stigao je i sneg koji je već okovao pojedine delove Srbije, a sada je počeo da pada i u Beogradu, označavajući tako početak zimske sezone.

Mnoga domaćinstva u Sjenici su ostala bez struje, ekipe elektrodistribucije su bile angažovane i pokušale da reše problem što je moguće brže. Sneg koji na Kopaoniku pada duže od 30 sati dostigao je visinu od 40 centimetara

Osim toga, RHMZ je danas upozorio da je u noći ponedeljak na utorak i u utorak moguća ledena kiša u nekim delovima Srbije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike