Oprez! Nova prevara kruži internetom: Nude 600.000 dinara, ali traže jednu stvar

26.11.2023

18:14

0

U jednoj grupi na društvenim mrežama pojavila se objava jednog člana koji je želeo da upozori članove grupe na novu prevaru na internetu

Oprez! Nova prevara kruži internetom: Nude 600.000 dinara, ali traže jednu stvar
Ilustracija - Copyright Profimedia

Srbin tvrdi da je na društvenim mrežama otkrio novu prevaru gde pojedini profili nude keš kredite za nezaposlene i ljudima koji nasednu na to traže fotografije lične karte i selfija

Naime, u jednoj grupi na društvenim mrežama pojavila se objava jednog člana koji je želeo da upozori članove grupe na novu prevaru na internetu.

- Evo jednog prevaranta, koji se uživeo u svoju priču - napisao je u objavi sa fotografijama prepiske.

- Može li info u vezi kredita - upitao je on, a dobio je sledeći odgovor.

- Brzi keš krediti do 600.000 mogu sve nezaposlene i oni koji su loši u kreditnom birou. Radimo za više banaka. Potrebno je da pošaljete šta treba od podataka kako bi samo poslali zahtev i proverili sve informacije, kolika će vam biti rata, period otplate i banka u kojoj biste buili odobreni. Sve vam to javljamo u što kraćem vremenskom roku - navodi se u njihovodm odgovoru, na šta je autor objave pitao šta je potrebno od podataka.

- Uslikajte ličnu kartu s obe strane. Selfi slika gde držite papir u ruci na kom je napisan današnji datum - navodi se u odgovoru.

Printscreen Facebook
 

Tada je član ove grupe uvideo da je reč o prevari.

- Problem je u tome što misliš da su svi ovce. Da slikam lični dokument i pošaljem nekom sa lažnim profilom. Kredit za nezaposlene. Pošalji ti meni slike tvoje lične karte pa onda možemo da pričamo - napisao je on i dobio sledeći odgovor.

- Mi smo deo banke i kao što vidite i sami šta nudimo. Nemojte pisati kada mislite da je prevara. Hoćete kredit, a preko čega da apliciramo kredit za vas. Preko vašeg imena samo.

Ova objava je pokrenula lavinu komentara članova ove grupe.

- E, neka si mu napisao da nisu svi ovce. Znači kredit za nezaposlene. Nema dalje. Pa, od kuda bi vraćali kredit nezaposleni - navodi se u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

- Žao mi je samo, što će mnogi da se prime na ovu prevaru i nadrljati kao niko.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike