Majka dečaka ubijenog u "Ribnikaru" otkrila detalje razgovora sa ubicom Kostom K.: Rekao je da zna da mi je ubio sina, bez trunke emocije

21.11.2023

15:40

0

Ono što nas kao roditelje isto dodiruje jeste ono što smo imali prilike da vidimo, a to je ta neka nemerljiva, neopisiva hladnoća cele porodice, ispričala je majka malog Andrije

Majka dečaka ubijenog u "Ribnikaru" otkrila detalje razgovora sa ubicom Kostom K.: Rekao je da zna da mi je ubio sina, bez trunke emocije
Andrija Čikić - Copyright YouTube

Suzana Stanković Čikić, majka dečaka Andrije koji je ubijen u OŠ "Vladislav Ribnikar", otkrila je kako se osećala nakon prvog Memorijalnog takmičenja za najbolje mlade kompozitore koje je održano ove nedelje u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu.

- Nakon koncerta sam se osećala beskrajno ponosno, tužno u isto vreme, ali beskrajno ponosno. Koncert je bio predivan. Bilo je mnogo emocija i u meni i drugim roditeljima. Mogla sam da vidim suze, ponos, radost - rekla je majka o koncertu, a onda je pomenula i kakav je odnos imala sa sinom. 

- Uvek smo se voleli beskrajno od samog rođenja. On kad je imao 3 - 4 godine, dok se igrao ja sam mu rekla: "Znaš da me sam Bog pitao kakvo dete želim, ja bih rekla ovakvo kao ti", on tad to nije shvatao, tu dubinu. Kada je porastao ja sam mu to ispričala, i rekla da ja zaista to mislim. On me onda pitao: "Baš ovakvog kao ja, a ja mu kažem baš takvog, ništa ne bih menjala. Ja nisam mogla da dočaram ljudima tu ljubav. Koliko je ona važna, lepa i nemerljiva. Nismo štedeli ljubav u našoj porodici i stalno skrećem roditeljima pažnju da neće razmaziti decu ljubavlju. Decu razmazimo kad počnemo da radimo nešto umesto njih, što bi već trebalo da rade sami - rekla je ona.

Dodala je da je jednom ispričala nešto o jednom običaju koji je imala sa detetom. 

- Kada se neko zagleda u telefon ili udubi u neki posao, da ga prekine pitanjem: 'Voliš li ti mene?' A on kaže: "Najviše na svetu celom". Tako i on kad vidi da se ja udubim u neki svoj posao isto mi kaže. Ono što je meni sada čudno sa ove distance, mesec dana pre tragedije on mene pita: "Mama voliš li ti mene?", a ja kažem "Beskrajno". I tog momenta sam se pitala, zašto menjam nešto što je godinama isto, godinama smo govorili "najviše na svetu celom". Ali neki unutrašnji glas mi je govorio da moram da izađem "van zemlje", svet mi je bio mali, morala sam da kažem beskrajno. Do njega, do Boga... - ispričala je ona.

YouTube
Andrija Čikić

 

Otvori klavir i zamisli sina

Otkrila je i da je stalno pričala da dečaka voli najviše.

- Nakon koncerta muž mi je rekao da sam bila dobra u uključenjima, ja sam se plašila da će me emocije možda poneti, a ja pogledam u njegovu sliku i kažem: "Sve za tebe". Savladaju me emocije. Teške su večeri ili jutra, vikendom. Kod nas je uvek bilo živo, i fali mi to. Lagala bih kad bih rekla da ne plačem... plačem... Imam običaj da otvorim klavir i zamislim ga. Da pustim kompoziciju koju je voleo meni da svira, i mogu da ga zamislim... - ispričala je ona.

Inače, majka dečaka je otkrila i detalje razgovora sa Kostom K., koji je izvršio masovno ubistvo u školi, kao i šta je ono što roditelje najviše boli.

- Ono što nas roditelje sve dodiruje jeste ko je odgovoran za 10 ugašenih života? Ono što nas kao roditelje isto dodiruje jeste ono što smo imali prilike da vidimo, a to je ta neka nemerljiva, neopisiva hladnoća cele porodice. Otac kaže "Za šta vi mene krivite, ja se ne osećam odgovornim". On je taj koji je dete odveo u streljanu, oružje je njegovo. On je dao dozvolu da dete trenira vatrenim oružjem - rekla je ona.

Suzana Stanković Čikić prisetila se i razgovora sa dečakom ubicom koji je imala tokom ispitivanja na ročištu protiv njegovog oca.

- Ja sam bila jedna od majki koja je ispitivala dečaka na ročištu protiv oca. Imala sam prilike da čujem, a kasnije i da vidim snimak. Ja sam između ostalog pitala da li on zna da je ubio mog sina? On je rekao da zna... bez ikakve emocije. Njegov glas je četiri sata bio isti. Kasnije sam videla snimak. Njegova majka je sedela pored njega i nije reagovala na moje pitanje, samo je sedela. To sve nas "pomera". Volela bih da se neka pravda ipak zadovolji, što zbog nas, naše dece, što zbog celog društva - naglasila je ona.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: K1

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike