Kadeti Vojne akademije izveli gađanje iz ručnog raketnog bacača M80

18.11.2023

19:34

0

Autor: M.M.

Nakon teorijskih znanja koja su usvojili tokom dosadašnjeg školovanja, kadeti su danas imali priliku da stečena znanja pokažu i provere u praksi

Kadeti Vojne akademije izveli gađanje iz ručnog raketnog bacača M80
Kadeti - Copyright Foto: va.mod.gov.rs

Kadeti 145. klase modula pešadija i kadeti 147. klase Vojne akademije danas su uspešno izveli gađanje ručnim raketnim bacačem 64mm M80 na strelištu Vojnog kompleksa „Orešac“.

Nakon teorijskih znanja koja su usvojili tokom dosadašnjeg školovanja i rada sa ručnim raketnim bacačem M80 na poligonima za obuku i u kabinetima naoružanja Vojne akademije, kadeti 147. klase danas su imali priliku da stečena znanja pokažu i provere u praksi prvim gađanjem iz ovog naoružanja najvećeg kalibra sa kojim su se do sada susretali, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Foto: va.mod.gov.rs
 

Kadeti završne godine modula pešadija, koji su se, osim uloge izvršilaca gađanja, danas upoznavali sa metodologijom organizacije i zadacima organa na strelištu, pokazali su odličnu pripremljenost za izvođenje gađanja i potvrdili spremnost da ubrzo i oni svoja znanja i veštine prenose novim generacijama, kada kao najmlađi potporučnici Vojske Srbije stupe na prve oficirske dužnosti.

Komandant Kadetske brigade Vojne akademije pukovnik Milan Končar i starešine Vojne akademije ocenili su angažovanje kadeta tokom pripreme i same realizacije gađanja vrlo dobrim i izrazili uverenje da će kadeti nastaviti da imaju isti odnos prema svim obavezama i nastavnim sadržajima koji ih očekuju u budućnosti.

Foto: va.mod.gov.rs
 

 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike