Kadetima Vojne akademije svečano uručene diplome i nagrade: "Uspešno ste završili Akademiju i time ste otvorili sebi put u oficirski poziv"

07.09.2023

20:01

0

I ove godine tradicionalno je uručena nagrada Fonda „Potporučnik Borko Nikitović“, i to najboljem kadetu roda pešadije Đorđu Pešiću

Kadetima Vojne akademije svečano uručene diplome i nagrade:  "Uspešno ste završili Akademiju i time ste otvorili sebi put u oficirski poziv"
Kadeti Vojne akademije - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Povodom završetka integrisanih i osnovnih studija, danas su uručene diplome kadetima 143. i 144. klase Vojne akademije i dodeljene nagrade najboljima u rangu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Čestitajući uspeh budućim najmlađim oficirima Vojske Srbije zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović uručio je pohvale najboljim kadetima u okviru vidova i službi i tom prilikom istakao da školovanje za oficirski poziv u Srbiji ima dugu tradiciju.

Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije
 

- Vi i sami znate koliko je znanja, rada i odricanja potrebno da bi se uspešno savladala obuka u terenskim uslovima i izvela sva predviđena gađanja, položili kolokvijumi i ispiti, da bi se zadovoljili i akademski standardi, ali i vojnički zahtevi. Uspešno ste završili Akademiju i time ste otvorili sebi put u oficirski poziv. Ovim činom ne završava se vaše školovanje i usavršavanje - rekao je general-potpukovnik Glišović i pozvao kadete da nastave da razvijaju svoju svestranu ličnost, šire znanja u struci, ali i opštu kulturu.

Najbolji u vidu Kopnena vojska su kadeti Đorđe Pešić (9,62), Aleksa Radović (9,21) i Nikola Urošević (9,16), u vidu Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana najbolji su Viktor Teodosić (8,85), Andrija Tepić (8,56) i Nataša Marković (8,05). 

U okviru službi prva u rangu je kadetkinja Milica Marinković (9,48), drugi u rangu je Nikola Ćitić (9,38) i treći Stefan Ivanović (9,33).

Rektor Univerziteta odbrane brigadni general prof. dr Boban Đorović uručio je nagrade kadetima sa najvećim prosečnim ocenama u okviru studijskih programa: kadetu Đorđu Pešiću (9,62) sa studijskog programa Menadžment u odbrani, Andriji Tepiću (8,56) sa studijskog programa

Protivvazduhoplovna odbrana, kadetkinji Milici Marinković (9,48) sa studijskog programa Vojnoelektronsko inženjerstvo, Anji Stojmenović (9,13) sa studijskog programa Vojnomašinsko inženjerstvo, kadetu Veljku Milićeviću (8,96) sa studijskog programa Logistika odbrane i Viktoru Teodosiću (8,85) sa studijskog programa Vojno vazduhoplovstvo.

Načelnik Vojne akademije pukovnik vanr. prof. dr Srđan Blagojević uručio je nagrade kadetima za najbolji završni rad. 

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bg
 

Za najbolji završni rad na polju društveno-humanističkih nauka proglašen je rad kadeta Duška Sukura sa studijskog programa Menadžment u odbrani, a u okviru tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih nauka najbolji je rad kadeta Viktora Teodosića sa studijskog programa Vojno vazduhoplovstvo.

Načelnik Dekanata Vojne akademije pukovnik vanr. prof. dr Dragan Trifković uručio je nagradu najboljem stranom kadetu Goranu Volašu (8,76) sa studijskog programa Menadžment u odbrani.

I ove godine tradicionalno je uručena nagrada Fonda „Potporučnik Borko Nikitović“, i to najboljem kadetu roda pešadije Đorđu Pešiću (9,62), kome je nagradu uručila majka poginulog potporučnika JNA, Zora Nikitović.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike