Kiša, pljuskovi, sneg, a jedan dan će biti i do 17 stepeni: Ovo je vremenska prognoza za narednu nedelju

13.11.2023

17:55

0

Autor: M. Vu.

Prema najnovijoj vremenskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), do kraja dana dominiraće slab vetar, prvenstveno južni i jugozapadni smer

Kiša, pljuskovi, sneg, a jedan dan će biti i do 17 stepeni: Ovo je vremenska prognoza za narednu nedelju
Copyright Tannjug/Sava Radovanović

Nakon promenjivog vikenda, koji je obeležen kišom i sunčanim intervalima, Srbija danas u većem delu zemlje dočekuje blago do umereno oblačno vreme, uz suve uslove i blagi porast temperature. Ipak, na severu zemlje se očekuje ponegde slaba kiša, usled povećane oblačnosti.

Prema najnovijoj vremenskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), do kraja dana dominiraće slab vetar, prvenstveno južni i jugozapadni smer, doprinoseći stabilnim atmosferskim uslovima.

U utorak će u većini krajeva biti malo do umereno oblačno, suvo i toplo, a samo na severu zemlje, uz nešto više oblačnosti ponegde može biti slabe, kratkotrajne kiše.

- Krajem dana i uveče će jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima zahvatiti prvo Vojvodinu, a tokom noći ka sredi proširiće se i na zapadne, centralne i jugozapadne predele. Vetar će biti slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak zapadni i jugozapadni – objavio je RHMZ.

Najniža temperatura 14. novembra će biti od 3 do 9 stepeni, a najviša od 15 do 21 stepen Celzijusa.

U Srbiji u sredu oblačno i hladnije sa kišom. Više padavina očekuje se na zapadu i jugozapadu. Krajem dana i tokom večeri sa severa razvedravanje. Maksimalna temperatura od 12°C u centralnim i zapadnim do 18°C u južnim predelima Srbije.

printscreen/RHMZ
 

 

U četvrtak sunčano, tokom dana i toplije. Maksimalna temperatura od 13 do 17°C.

U petak novo naoblačenje, ali i zahlađenje sa kišom. Maksimalna temperatura od 8°C na severozapadu do 14°C na jugoistoku Srbije.

Za vikend hladno. U subotu kiša u nižim, sneg u višim predelima, a u nedelju će biti sunčano. Maksimalna temperatura tokom vikenda od 6 do 10°C.

Petodnevna prognoza za Beograd

Prema petodnevnoj prognozi RHMZ, 14. novembra će u Beogradu maksimalna temperatura vazduha biti 20 stepeni i biće promenjivo oblačno. U sredu 15. novembra padaće kiša i maksimalna temperatura vazduha koja se očekuje je 13 stepeni, u četvrtak suvo, promenjivo oblačno sa najvišom dnevnom temperaturom do 15 stepeni, dok će u petak 17. novembra u prestonici padati kiša i biće do 12 stepeni Celzijusa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike