Ministarka Vujović zajedno sa građanima posejala travu na mestu očišćene divlje deponije u Lozoviku

13.11.2023

14:12

0

Deponija koja se prostirala na površini od jednog hektara, očišćena je uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine

Ministarka Vujović zajedno sa građanima posejala travu na mestu očišćene divlje deponije u Lozoviku
Copyright Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas u Lozoviku u opštini Velika Plana očišćenu lokaciju nekadašnje divlje deponije, gde je zajedno sa građanima i radnicima javno-komunalnog preduzeća zasejala travu.

Vujović je podsetila da je deponija koja se prostirala na površini od jednog hektara, očišćena uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine. 

Ministarstvo zaštite životne sredine
 

 

„Drago mi je što se veliki broj građana danas okupio na ovom mestu da zajedno sejemo travu. U Lozoviku živi oko 5.000 građana kojima je ova deponija bila višedecenijski problem. Projekat uklanjanja smetlišta kandidovala je lokalna samouprava na inicijativu građana koji žive u blizini. Mi smo im obećali da ćemo očistiti lokaciju, što smo i učinili. Kada nikne trava koju smo danas zajedno zasejeli, umesto deponije građani će imati zelenu oazu", rekla je Vujović.

Vujović je poručila da je sada važno da lokalna samouprava zajedno sa građanima sačuva očišćenu lokaciju, a Ministarstvo će u te svrhe obezbediti video nadzor.

"Ovo je važan, ali ne i jedini projekat koji realizujemo u opštini Velika Plana. Iz sredstava koje smo ove godine opredelili biće zamenjen kotao na ugalj kotlom na gas u Osnovnoj školi „Nadežda Petrović“ u Donjoj Livadici, što će unaprediti kvalitet vazduha u okolini škole. Ministarstvo koje vodim će nastaviti da ulaže u zelene projekte, jer time unapređujemo kvalitet života građana", rekla je Vujović.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike