Ministarka Vujović potpisala ugovor za drugu fazu projekta sanacije 40 godina stare deponije u Zrenjaninu

30.10.2023

16:07

0

Autor: I.K.

Vujovićeva je navela da je reč o kompleksnom projektu koji ulazi u finalnu fazu

Ministarka Vujović potpisala ugovor za drugu fazu projekta sanacije 40 godina stare deponije u Zrenjaninu
Copyright Ministarstvo zaštite životne sredine

Druga i finalna faza projekta zatvaranja i sanacije nesanitarne deponije u Zrenjanu koja je 40 godina smetala građanima uskoro počinje, nakon što je danas ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom potpisala ugovor o finansiranju radova. 

Vujovićeva je navela da je reč o kompleksnom projektu koji ulazi u finalnu fazu, što je još jedna potvrda odlučnosti države da rešava višedecenijske probleme.

„Rešavamo veliki ekološki problem Zrenjanina koji postoji već 40 godina, a deponija se prostire na pet hektara i to uz saobraćajnicu Zrenjanin-Beograd. Prva faza radova je završena, a sada nastavljamo dalje. Ovim ugovorom smo stvorili uslove za prelazak na drugu fazu radova, kojom ćemo kompletno rešiti ovu lokaciju. Cilj Ministarstva koje vodim, kao i celog tima u Vladi Srbije jeste Srbija bez nesanitarnih deponija i nastavićemo iz dana u dan, iz projekta u projekat da se približavamo tom cilju“, rekla je Vujovićeva.

Ministarstvo zaštite životne sredine
 

 

Ministarka je istakla da je tokom prošle godine rešen problem sedam nesanitarnih deponija širom Srbije, dok se u ovom momentu, pored Zrenjanina, rešava i problem nesanitarnih deponija u Šapcu, Rumi i Požegi. 

Govoreći o ekološkim projektima u Zrenjaninu koji su važni za građane, Vujovićeva je navela uklanjanje divlje deponije u Botošu, kao i projekat zamene kotlarnice na mazut kotlarnicom na gas u Osnovnoj školi „Dr Aleksandar Sabovljev“ u Ečkoj. 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike