Briga o životnoj sredini: Ministarke Vujović i Kisić sa decom iz 14 zemalja posadile drveće na Ušću (FOTO)

05.10.2023

12:03

0

U znak novih prijateljstava danas sadimo drveće i želimo da i ono poraste, da bude zeleno, veliko i lepo, baš kao vaša prijateljstva - rekla je Kisić

Briga o životnoj sredini: Ministarke Vujović i Kisić sa decom iz 14 zemalja posadile drveće na Ušću (FOTO)
Copyright Tanjug

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić su danas na Ušću u Beogradu, u okviru manifestacije "Radost Evrope" zajedno sa mališanima iz celog sveta, posadile 14 stabala drveća i poručile da žele da pored dece, i odrasli treba da shvate da je bitno da i oni, kao i deca čuvaju planetu.

Vujović je na manifestaciji istakla da joj je izuzetno drago zbog toga što učestvuje na događaju koji podiže svest o životnoj sredini.

Tanjug
 

- Godinama se trudim sa mojim timom da nam pošumljavanje bude glavna stavka, i za prethodne tri godine smo posadili najmanje 250.000 sadnica. Ali, ovih 14 koje danas sadimo su za mene posebno važne, jer predstavljaju sadnice prijateljstva. Nadam se da će svako od vas uticati na roditelje da budu odgovorni prema prirodi, baš onako kao što ste i vi. I da ćete vi čuvati prirodu i dati primer nekim budućim generacijama - poručila je Vujović okupljenim mališanima.

Njena koleginica, ministarka Kisić, koja je i predsednica odbora za "Radost Evrope", zahvalila se deci na prethodnim danima, koji su kako je navela, bili puni sreće i radosti.

- Imala sam tu sreću da prisustvujem vašem prvom upoznavanju i bila sam presrećna kada sam videla koliko ne treba vremena da se stekne prijateljstvo kada su čisti srce i duša. Videla sam kako ste odmah primili jedni druge u zagrljaj i kako ste odmah počeli da se družite. Sigurna sam da su tokom proteklih dana nastala prava, iskrena prijateljstva ovde u našem Beogradu, našoj Srbiji. U znak novih prijateljstava danas sadimo drveće i želimo da i ono poraste, da bude zeleno, veliko i lepo, baš kao vaša prijateljstva - rekla je Kisić.

Tanjug
 

Sađenji drveća prisustvovala su i deca iz 14 zemalja, koja su u Beograd došla pre tri dana, kako bi učestvovala u 54. međunarodnom susretu prijateljstva "Radost Evrope".

Osim iz Evrope, u manifestaciji učestvuju deca i iz Kine, a u svojim domovima su ih ugostili beogradski osnovci.

Manifestacija se održava pod sloganom "Tačno ispod zvezde", a posvećena je obeležavanju 80 godina od objavljivanja knjige Antoana de Sent Egziperija "Mali princ".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike