Nakon pisanja 24sedam, obavljena ekshumacija dečaka (11) koji je umro u Bijeljini: Lečili ga od sunčanice, a on umro u najtežim mukama

28.10.2023

17:19

0

Autor: Lj. S.

Tužilaštvo je po otvaranju predmeta preduzelo sve mere i radnje radi rasvetljavanja ovog događaja - navodi se u saopštenje OJT

Nakon pisanja 24sedam, obavljena ekshumacija dečaka (11) koji je umro u Bijeljini: Lečili ga od sunčanice, a on umro u najtežim mukama
Copyright Privatna arhiva

Nakon pisanja portala 24sedam o smrti Aleksandra Kovača (11), koji je preminuo zbog diskutabilne procene lekara u Bijeljini, Okružno javno tužilaštvo u ovom gradu formiralo je predmet u vezi sa smrću ovog dečaka. 

Kako je nedavno za 24sedam ispričala majka ovog dečaka, Aleksandru je pozlilo 26. avgusta, pa ga je ona, zajedno sa suprugom, odvela u bolnicu. 

- Kada smo stigli u Hitnu pomoć bilo je 14 sati i 30 minuta. Tada nam je osoblje Hitne pomoći reklo da se popnemo uz stepenice, jer Dom zdravlja radi do 15 časova. Na spratu Doma zdravlja ga je pregledao tim 3 i ta doktorka nam je dala uputnicu za dalje bolničko lečenje, jer nije htela da razmišlja o njemu za vikend, da li će mu se nešto dogoditi. Odmah smo krenuli za bolnicu "Sveti Vračevi". Pregledala ga je neurolog i uputila na pregled kod dečijeg pedijatra. Doktorka iz tima 3 je slučajno na uputnici napisala neurolog, a trebala je dečiji pedijatar, pa smo morali opet ići do Hitne da mu izdaju novu uputnicu za dečijeg pedijatra. Nakon toga, smo se opet vratili u bolnicu "Sveti Vračevi" - počinje priču majka preminulog dečaka. 

Privatna arhiva
 

Kaže da je tog dana bila dežurna doktorka B.G (ime poznato redakciji) koja ga je pregledala i rekla da je možda u pitanju sunčanica i da treba da ostane u bolnici, da uradi neke pretrage. 

Narednog dana, u nedelju 27. avgusta, bila je vizita i doktori su rekli da je sunčanica i pospanost. 

Zatim sutradan, 28. avgusta, dečaku se zdravlje pogoršalo, pa su ih lekari sanitetom poslali u Banja Luku, međutim, kada su stigli tamo dečak je preminuo.

OJT u Bijeljini formiralo predmet  

Privatna arhiva
 

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini je 14. septembra u skladu sa svojom nadležnosti, kao i pravima i dužnostima tužioca, a po nalogu Glavnog okružnog tužioca, formiralo predmet u vezi sa smrću desetogodišnjeg dečaka A.K. a koji prethodno je lečen u JZU Bolnici "Sveti Vračevi" Bijeljina.

- Tužilaštvo je po otvaranju predmeta preduzelo sve mere i radnje radi rasvetljavanja ovog događaja. Dana 28. oktobra, po prethodno pribavljenoj Naredbi za ekshumaciju od Okružnog suda u Bijeljini od 27. oktobra, izvršena je ekshumacija tela maloletnog A.K., u prisustvu obducenta, predstavnika policije i predmetnog tužioca - naveli su oni. 

Ovo Tužilaštvo je do sada postupalo u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama Republike Srpske i Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske, kao što će to i u buduće činiti i davati odgovore kako u ovom, tako i u svim drugim predmetima, saopštili su iz OJT.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike