Promenljivo oblačno uz sunčane periode! U ovim delovima zemlje danas su mogući kratkotrajni pljuskovi

28.10.2023

06:35

0

U većini krajeva zemlje očekuje se suvo vreme uz duže sunčane periode

Promenljivo oblačno uz sunčane periode! U ovim delovima zemlje danas su mogući kratkotrajni pljuskovi
Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Prema informacijama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas će u Srbiji vreme biti promenljivo oblačno. U većini krajeva zemlje očekuje se suvo vreme uz duže sunčane periode.

U pojedinim delovima Vojvodine, kao i u brdsko-planinskim oblastima, mogući su kratkotrajni pljuskovi. Vetar će uglavnom biti slab do umeren, dok će u planinskim predelima ponekad biti jači, a duvaće iz zapadnog i jugozapadnog pravca.

Očekuju se jutarnje temperature između 8 i 13 stepeni celzijusa, dok će se tokom dana temperatura kretati u rasponu od 20 do 25 stepeni. U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa periodima sunca. Vetar će biti slab do umeren, zapadnog i jugozapadnog smera. Jutarnja temperatura kretaće se od 8 do 12 stepeni, dok se najviša očekuje oko 24 stepena celzijusa.

U narednih sedam dana, vreme u Srbiji će ostati toplo, sa temperaturama koje će i dalje biti iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine. Nedelja i ponedeljak donose pretežno sunčano vreme, dok će se od utorka, 31. oktobra, preko srede, 1. novembra, do subote, 4. novembra, smenjivati oblačni periodi praćeni kišom i pljuskovima, uz manji pad temperature.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike