Srbija na listi 50 najboljih svetskih destinacija po izboru "Lonely Planet"

26.10.2023

13:27

0

"Lonely Planet" objavio je listu 50 najboljih svetskih destinacija za putovanja u pet kategorija

Srbija na listi 50 najboljih svetskih destinacija po izboru "Lonely Planet"
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Jedan od vodećih veb portala za putovanja "Lonely Planet" za svoj jubilej, 50 godina postojanja, objavio je listu 50 najboljih svetskih destinacija za putovanja u pet kategorija, a svoje mesto među najboljih 10 regija koje treba posetiti u narednoj godini zauzeo je i Zapadni Balkan sa biciklističkim programom "Western Balkans’ Trans Dinarica Cycling Route" koja prolazi i kroz Srbiju.

Nova biciklistička ruta, počinje u Sloveniji i završava se u Srbiji, proteže se kroz 2.000 kilometara nezaboravne avanture, saopštila je Turistička organizacija Srbije.

Biciklisti ovom rutom, prateći novu mapu, imaće mogućnost da se provozaju stazama koje vode kroz krševite planinske predele, uz kristalne reke, obilazeći nacionalne parkove, pronaći kulturne stanice, Unesko lokacije i druge zanimljivosti na tom putu, a sve uz osvrt na održivi turizam regiona.
Za Srbiju je značajna, jer staza neće voditi kroz velike gradove već ruralne predele, pa će lokalne zajednice na tom putu imati najviše koristi od ovog projekta.

Na mapi će se naći lokalni pansionski smeštaj i veza sa lokalnim biciklističkim vodičima koji će deliti znanje o stanju na putevima.

U planu je, tokom naredne godine, obeležavanje same rute adekvatnom signalizacijom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike