Tokom dana sunčano i toplo, uveče stižu pljuskovi, evo kakvo će vreme biti do početka novembra

26.10.2023

06:03

0

Autor: I.K.

Do kraja oktobra zadržaće se toplo vreme za ovo vreme godine

Tokom dana sunčano i toplo, uveče stižu pljuskovi, evo kakvo će vreme biti do početka novembra
Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Republički hidrometeorološki zavod najavio je postepeni pad temperature, ali da će se do kraja oktobra zadržati toplo vreme.

Danas će biti promenljivo oblačno, iznad većeg dela sa dužim sunčanim intervalima, a tek ponegde u Vojvodini, kao i na zapadu i jugozapadu Srbije izolovana pojava kratkotrajne kiše ili pljuska. Uveče na severu jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima. Vetar slab i umeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 16 °S, a najviša dnevna od 21 do 25 stepeni.

U petak vetrovito sa umerenim i jakim, južnim i jugozapadnim vetrom. Tokom dana oblačno mestimično sa kišom i pljuskovima, a ponegde i grmljavinom. U prvom delu dana će duvati umeren i jak južni i jugozapadni, a posle podne i uveče severozapadni vetar. Najniža temperatura od 9 do 16 °S, a najviša dnevna od 21 °S do 26 stepeni.

U subotu promenljivo oblačno i suvo sa sunčanim intervalima. Vetar slab do umeren, zapadni

i severozapadni. Najniža temperatura od 8 do 12 °S, a najviša dnevna od 20 do 24 stepena.

U nedelju takođe promenljivo oblačno i suvo sa sunčanim intervalima. Vetar, slab do umeren zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od 6 do 11 °S, a najviša dnevna temperatura od
21 do 26 stepeni.

Prema prognozi za period od 30. oktobra do 3. novembra, do kraja meseca toplo i promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Početkom novembra jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima kao i osetnim padom temperature.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike