Evo kako je policija locirala učenicu OŠ "Bratstvo" koja je drugarici slala preteće poruke

23.10.2023

17:56

0

Prema rečima direktora ove škole, Dejana Kulundžića, dete nije bilo problematično

Evo kako je policija locirala učenicu OŠ "Bratstvo" koja je drugarici slala preteće poruke
Ilustracija - Copyright Profimedia

Učenica sedmog razreda Osnovne škole “Bratstvo” u Novom Pazaru je tokom prošle nedelje slala preteće poruke najboljoj drugarici i protiv nje će biti preduzete sve zakonske mere, koje će doneti tim ove obrazovne ustanove za zaštitu od nasilja.

Kako Informer saznaje, one su bile najbolje drugarice, a kada su devojčicu ispitivali, ona je navodno rekla da se šalila.

Majka devojčice bila je na roditeljskom sastanku koji je sazvan zbog pretećih poruka. 

Profimedia
 

Prema rečima direktora ove škole, Dejana Kulundžića, dete nije bilo problematično. 

- Ovo nismo očekivali s obzirom da je najbolja drugarica jedna od onih koja je dobila preteće poruke. Pretnje su stvarno zastrašujuće, ne mogu ni da ponovim šta je sve tu pisalo - rekao je direktor. 

Takođe, devojčica će najverovatnije biti premeštena u drugu školu. 

Podsetimo, devojčica je pretila sa lažnog Tiktok profila, a sve je trajalo oko 15 dana.

Ona je slala poruke najboljoj drugarici u kojima je pretila ubistvom i klanjem, tvrdeći da će izvesti gori masakr od onog koji je uradio K.K. u maju ove godine Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu.

Freemedia.rs
 

- Zdravo, kako si? Zamisli da sam saznala da si me prijavila. Misliš li da si me zaplašila i da neću uraditi ono što sam htela? E, pa grdno si se zafrknula. Nisam se pokajala za ono što sam prenela tvojoj drugarici Ilmi, nisam se zezala, i dalje si mi prva meta i bićeš dok ne umreš. Želim ti sreću i nadam se da ćeš preživeti ove teške dane. Baš mi je žao što će jedna lepa osoba otići s ovog sveta. Ali nema veze, ovaj svet je svakako prolazan. Šta misliš, hoće li tvoji roditelji i prijatelji biti tužni što ću te izbrisati sa planete zemlje? - napisala je devojčica.

Inspektori za visokotehnološki kriminal su ovu devojčicu "sačekali u zamci" tako što su uspeli da je lociraju kada je u subotu 21. oktobra poslala poslednju preteću poruku.

Podsećamo, širom Srbije poslednjih meseci policiji su prijavljene brojne pretnje đaka, a jedna među prvima bila je kada je osmak jedne osnovne škole 4. maja, na odeljenskoj grupi, poslao poruku: "Kosta je mali belaj šta ću ja da uradim". 

Taj dečak je tokom informativnog razgovora tvrdio da se šalio sa drugarima, a protiv njega je podneta krivična prijava.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike