"Stavljam ti tačku na karijeru, mrtvaku"! Skandalozna pesma posvećena suspendovanom profesoru beogradske gimnazije osvanula na mrežama!

18.12.2022

09:09

0

Autor: J. S. J.

Vrlo brzo je pesma uklonjena, a slučaj je u međuvremenu prijavljen policiji.

"Stavljam ti tačku na karijeru, mrtvaku"! Skandalozna pesma posvećena suspendovanom profesoru beogradske gimnazije osvanula na mrežama!
Copyright YouTube

Ne smiruju se strasti nakon suspenzije profesora matematike Šeste beogradske gimnazije Jovana Kneževića, poznatog i pod nadimkom "Joca ubica."

Sada se na sajtu Youtube pojavila pesma puna psovki, uvreda, pa čak i pretnji na račun suspendovanog profesora.

Vrlo brzo je uklonjena sa pomenutog sajta, ali je nakon kraćeg vremena opet okačena.

Slučaj je u međuvremenu prijavljen policiji. 

U pesmi se moglo čuti:  "Mnogo se ku*čio ćelavi retard", "stavljam ti tačku na karijeru, mrtvaku", "došao kraj pa sve mu sad smeta", "penziju čekaj, uskoro grob a onda te nema." Čak se pominju i ćerka i žena.

U jednom delu pesme se pominje rečenica: "i rekao si ti meni jednom da ja neću biti tu niko, sada sa 18 zarađujem više nego ti za ceo tvoj život." 

Ovim povodom se oglasio i Forum beogradskih gimnazija koji je najoštrije osudio pretnje, a pozvali su i nadlene da ispitaju ceo slučaj. 

- Forum beogradskih gimnazija je obavešten da je na društvenoj mreži Jutube postavljen preteći video-snimak, koji, osim što je preteći, ima za cilj i da diskredituje profesora Кneževića. Forum beogradskih gimnazija najoštrije osuđuje ovakav vid obračuna sa profesorom Кneževićem i nada se da će autori filma biti brzo otkriveni i sankcionisani - navodi se u saopštenju.

Kako dodaju kada su dobili snimak, odmah su i osudili ovakav čin, jer je ujedno u pitanju i njihov član, dok je profesor Jovan Knežević to i prijavio policiji.

Naime, profesor matematike Jovan Knežević, suspendovan je sa posla i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak zbog sumnje da je izvršio povredu zabrane, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

Postupak je pokrenut kada je 27 roditelja iz odeljenja II/2 potpisalo peticiju protiv profesora, za koga tvrde, da je navodno verbalno zlostavljao učenika, davao im preteške zadatke, kao i da ih je nazivao glupim, pretio im.

Pixabay
 

 

Tri puta suspendovan, kolege stale uz Kneževića

Sam Knežević je izjavio nekoliko puta da je suspendovan po treći put ali da niko ne zna da mu objasni šta je pogrešno radio. 

- Bilo je pritužbi i ranije, ljudima je tako najlakše da reše svoj problem. Ovo je moja treća suspenzija, prva je bila 2002. godine, bio sam suspendovan četiri meseca. Drugi put sam suspendovan 2008. godine ili 2009. i tada su me držali šest meseci na ledu, tada sam kažnjen tri puta sa 20 procenata, zbog čega sam se 12 godina sudio sa školom i dobio sudski spor.

I Ministarstvo je održalo sastanak povodom cele situacije, ali nikakav dogovor nije postignut kada je reč o profesoru Kneževiću. Kolege su stale na njegovu stranu i smatraju da škola u njegovom slučaju nije postupila prema zakonu.

Nove optužbe

Ono što je zanimljivo u čitavom slučaju je da se pojavilo još osoba koje tvrde da ih je direktor Šeste beogradske gimnazije Radisav Milić nezakonito otpustio, ali dok je bio na drugom radnom mestu, odnosno direktor u drugoj školi.

Našoj redakciji javio se Goran Nedeljković koji se našao u sličnoj situaciji kao Knežević, u periodu kada je sadašnji direktor Šeste beogradske gimnazije Radisav Milić bio direktor OŠ "Dositej Obradović" u Smederevu.

On je dobio dva puta otkaz na mesto domara u pomenutoj školi dok je direktor bio Milić, koji je sada direktor Šeste beogradske gimnazije.

- Dao mi je otkaz 2005. godine u decembru, dobio sam presudu na sudu, vratio se na rad 2008. godine, a istog dana mu je dato rešenje da idem na godišnji odmor, dok sam bio na godišnjem odmoru, on je formirao komisiju za bodovanje viška zaposlenih i označio da sam ja tehnološki višak, pa sam dobio otkaz ponovo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike