"Baš bih volela da postanem Kosta": Učenica OŠ “Bratstvo” slala preteće poruke najboljoj drugarici

23.10.2023

16:00

0

Inspektori su otkrili da je devojčica, da bi zavarala trag, čak i samoj sebi navodno slala preteće poruke

"Baš bih volela da postanem Kosta": Učenica OŠ “Bratstvo” slala preteće poruke najboljoj drugarici
Copyright Profimedia

Inspektori Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala pri Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) otkrili su ko je učenica sedmog razreda Osnovne škole “Bratstvo” koja je tokom prošle nedelje slala preteće poruke najboljoj drugarici, saznaje portal Free media.

Protiv devojčice će, prema informacijama portala, biti preduzete sve zakonske mere, koje će doneti Tim škole za zaštitu od nasilja.

Portalu se ranije javilo više zabrinutih roditelja čija su deca u istom odeljenju sa njima, a koju iz straha nekoliko dana nisu slali na nastavu.

Kako su izjavili, devojčica (čiji je identitet sada već poznat) slala je poruke najboljoj drugarici u kojima je pretila ubistvom i klanjem, tvrdeći da će izvesti gori masakr od onog koji je uradio K.K. u maju ove godine Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu.

U jednoj od poruka napisala je: "Imam jedan cilj, a to je da te ubijem. Da ti lije krv, pucaću ti u glavu. Baš bih volela da postanem Kosta".

Inspektori su otkrili da je devojčica, da bi zavarala trag, čak i samoj sebi navodno slala preteće poruke.

Freemedia.rs
 

 

Uznemirenost đaka i roditelja bila je povod da direktor škole organizuje grupni roditeljski sastanak, ali i danima pojačano prisustvo policije i obezbeđenja u školskom objektu.

Direktor škole Dejan Kulundžić zahvaljuje policiji na brzoj i uspešnoj reakciji, kao i rešavanju samog slučaja. 

"Ovo je veoma dobar primer da mladi znaju da danas sve može da se otkrije, jer je tehnika veoma napredovala. Zaista je nemoguće prikriti identitet ukoliko se neko krije iza lažnog profila ili nepoznatog broja telefona“, rekao je Kulundžić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike