Doktori odahnuli: Pandemija koronavirusa u Srbiji stavljena pod kontrolu

11.10.2023

16:44

0

U ovom periodu ima veći broj hospitalizovanih osoba, koje su u bolnici iz nekih drugih razloga, a imaju i koronu

Doktori odahnuli: Pandemija koronavirusa u Srbiji stavljena pod kontrolu
Koronavirus, test na koronu - Copyright Pixabay

Pandemija koronavirusa je stavljena pod kontrolu, iako se neće uskoro završiti, a veoma je važno da se tokom trajanja sezone respiratornih infekcija, pored zdravog načina života, jača imunitet i vakcinacijom, poručeno je na današnjoj konferenciji u Beogradu.

Vladan Šaponjić iz Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" podsetio je da je u avgustu ove godine registrovan ponovni rast broja zaraženih i da se u poslednje dve - tri nedelje registruje više od 3.000 slučajeva obolelih na nedeljnom nivou.

- Stvarni broj je daleko veći sigurno, s tim što se uglavnom radi o blagim infekcijama zbog kojih ljudi najčešće ne traže pomoć lekara i ne dolaze u priliku da se testiraju - rekao je Šaponjić na konferenciji na kojoj se govorilo o korona virusu i imunizaciji.

On je naveo i da u ovom periodu ima veći broj hospitalizovanih osoba, koje su u bolnici iz nekih drugih razloga, a imaju i koronu i dodao da je ipak manji broj onih koji imaju teži oblik korone koja zahteva hospitalizaciju ili intenzivno lečenje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike