Hodočasnici iz Niša u paklu Izraela: Bili svedoci napada terorista na aerodromu, slike sve govore (FOTO)

08.10.2023

00:31

0

Autor: M. Vu.

Palestinske snage izvele su večeras napad na aerodrom, a ova fotografija zabeležena je baš u tom momentu

Hodočasnici iz Niša u paklu Izraela: Bili svedoci napada terorista na aerodromu, slike sve govore (FOTO)
hodočasnici iz Niša leže na podu dok Hamas izvodi napad - Copyright Foto: Printskrin/Instagram/192.rs

Grupa od 55 hodočasnika iz Srbije nalazi se i dalje na aerodromu u Izraelu koji je od danas u novom ratu sa Palestinom.

Palestinske snage izvele su večeras napad na aerodrom, a ova fotografija zabeležena je baš u tom momentu.

- Slika prikazuje trenutak napada terorista na aerodrom dok hodočasnici traže zaklon. Molimo nadlžne službe da hitno evakuišu nase građane nazad u Srbiju vanrednim letom ili zemaljskim putem preko Egipta ili slično… ljudi su se ni krivi, ni dužni nađli u ratnom vihoru. Iscrpljeni su, umorni i uplašeni - stoji ispod fotografija.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Večeras su zabeležene potresne scena na aerodromu "Ben Gurion" u Tel Avivu. Putnici su bili primorani da se sakriju od eventualnih napada tako što leže na pisti i pokrivaju svoja tela.

Na snimku sa aerodroma se vidi da na pisti leže i deca, dok neki putnici pričaju telefonom, pod pretpostavkom da se čuju sa najbližima i proveravaju kada imaju sledeće letove.

 

 

Ranije danas se oglasio i vladika Arsenije koji je rekao da su svi srpski hodočasnici, a ima ih iz Londona i Nemačke dobro, da je deo njih po planu puta već na aerodromu, a druga blizu granice sa Egiptom.

"U Izraelu boravi više grupa hodočasnika iz Srbije. Naša grupa krenula je iz Niša 1. oktobra, jedan deo grupe treba danas da se vrati u Srbiju, a drugi da nastavi pokloničko putovanje na Sinaj u Egipat u manastir Svete Katarine", rekao je vladika.


Ta grupa koja danas treba da se vrati u Srbiju, broji 54 hodočasnika, oni su krenuli iz Vitlejema, već su blizu aerodroma u Tel Avivu i imaju let u 22 sata, "svi su dobro, ali kako čujemo let je otkazan", rekao je vladika Arsenije i naglasio da svi pokušavaju da nađu rešenje za njihov povratak.

Da podsetimo, najmanje 300 osoba je poginulo i više od 1.100 ranjeno u centru i jugu Izraela koji su od jutros pod snažnim raketnim udarima iz Gaze, prenose izraelski mediji dok su na drugoj strani, u izraelskom napadu na Pojas Gaze poginule 232 osobe, a ranjeno njih 1.452, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.
 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike