U Boljevcu otvoren kamp za mlade Srbe iz regiona i dijaspore: "Ne zaboravite našu ćirilicu i srpski jezik, vi ste čuvari našeg identiteta"

04.10.2023

22:51

0

Kao ministar zadužen za odnose sa dijasporom, ponosan sam što je ovaj projekat deo strateškog cilja koji nam je postavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Milićević

U Boljevcu otvoren kamp za mlade Srbe iz regiona i dijaspore: "Ne zaboravite našu ćirilicu i srpski jezik, vi ste čuvari našeg identiteta"
Đorđe Milićević - Copyright Tanjug/ Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za odnose sa dijasporom/ Hristina Simić

Ministar bez portfelja zadužen sa odnose sa dijasporom Đorđe Milićević večeras je zajedno sa predsednikom opštine Boljevac Nebojšom Marjanovićem otvorio tematski ekološko-obrazovni kamp za mlade iz regiona i dijaspore.

U kampu učestvuju mladi Srbi iz sedam zemalja, saopštio je Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom. Ovo je jedan od 22 kampa u gradovima i opštinama širom Srbije čiju je organizaciju finansirala Vlada preko Kabineta ministra Milićevića, koji je prilikom otvaranja kampa u Boljevcu izjavio da je to još jedan korak u jačanju veza između Srbije i sunarodnika koji žive van njenih granica.

FOTO TANJUG/ KABINET MINISTRA BEZ PORTFELJA ZADUŽENOG ZA ODNOSE SA DIJASPOROM/ Hristina Simić
 

- Kao ministar zadužen za odnose sa dijasporom, ponosan sam što je ovaj projekat deo strateškog cilja koji nam je postavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, a to je da ojačamo veze matice i dijaspore i svi zajedno stvorimo okruženje u kojem će mladi iz dijaspore kad završe škole i fakultete u inostranstvu poželeti da se vrate u svoju zemlju, da svoje znanje upotrebe u Srbiji. Siguran sam da smo uspeli u ovoj nameri, jer gde god sam ovog leta došao, u bilo koji kamp, uvek su mi deca govorila da su oduševljena boravkom u Srbiji i da će se sigurno ponovo vratiti u gradove u kojima su sada prvi put bila - rekao je Milićević.

On je u svom obraćanju učesnicima kampa apelovao na njih da gde god živeli i šta god radili, nikada ne zaborave odakle dolaze.

FOTO TANJUG/ KABINET MINISTRA BEZ PORTFELJA ZADUŽENOG ZA ODNOSE SA DIJASPOROM/ Hristina Simić
 

- Ne zaboravite svoju Srbiju, ne zaboravite našu istoriju, kulturu, tradiciju... Ne zaboravite našu ćirilicu i naš srpski jezik. Jer ako to zaboravimo neće nas biti kao naroda. A vi ste čuvari našeg identiteta. Zapamtite to - poručio je Milićević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike