Gašić i Hil potpisali Ugovor o donaciji: Stiže nova oprema u nastavni centar MUP-a na Goču

04.10.2023

15:44

0

Gašić se zahvalio američkim partnerima na kontinuiranoj podršci koju su nam pružili u cilju jačanja kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova

Gašić i Hil potpisali Ugovor o donaciji: Stiže nova oprema u nastavni centar MUP-a na Goču
Copyright Tanjug/OMK MUP Republike Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić potpisao je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kristoferom Hilom Ugovor o donaciji za opremanje Nastavnog centra "Mitrovo polje" na Goču zahvaljujući kojem se, kako je istakao, MUP Srbije priključuje listi svetskih lidera u oblasti borbe protiv ilegalne trgovine narkoticima i relevantni je partner koji parira svim najsavremenijim svetskim policijama.

Gašić se zahvalio američkim partnerima na kontinuiranoj podršci koju su nam pružili u cilju jačanja kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova, posebno jer su prepoznali značaj ovog projekta, koji je započet još 2018. godine, otkad su rekonstruisani i izgrađeni objekti u okviru ovog Nastavnog centra, koji se pokazao kao jedna od najvrednijih zajedničkih investicija, saopštio je MUP.

Ministar je dodao da je Nastavni centar "Mitrovo polje" na Goču adaptiran u specijalizovane prostorije i opremljen da pruži nastavne usluge po najvišim standardima za potrebe pripadnika MUP-a, ali i policijskih službenika drugih država. 

Obuke koje eksperti srpske policije organizuju u oblasti otkrivanja i deaktiviranja ilegalnih laboratorija za proizvodnju psihoaktivnih supstanci i prekursora priznate su od strane mnogih evropskih i svetskih policija i ocenjene najvišim ocenama od strane instruktora DEA i eksperata EVROPOL-a, CEPOL-a i Ujedinjenih nacija.

Hil je potvrdio dobru saradnju između dve zemlje koja će biti nastavljena i u narednom periodu. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike