Noćas stižu kiša i zahlađenje! Poznato gde će pljuštati, sledeće nedelje ponovo vruće

30.09.2023

16:57

0

Autor: M. Vu.

Nakon privremenog pada temperature, sledeće nedelje se očekuje povratak na današnje vrednosti

Noćas stižu kiša i zahlađenje! Poznato gde će pljuštati, sledeće nedelje ponovo vruće
Ilustracija - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Naredne večeri i noći, stanovnike Srbije očekuje manji pad temperature, povećanje oblačnosti i pojačanje severozapadnog vetra, usled oslabljenog hladnog fronta koji se približava.

Na jugu Bačke, Sremu, okolini Beograda, zapadu i jugozapadu Srbije, kao i u Šumadiji, postoji mogućnost izolovanih padavina u noći subote na nedelju. Očekuje se da će iz ovih oblaka pasti do 10 litara kiše po kvadratnom metru, uz retku pojavu grmljavine.

Nakon privremenog pada temperature, sledeće nedelje se očekuje povratak na današnje vrednosti, a u narednih 10 dana ne postoje prognoze za veće padavine ili ciklonske aktivnosti.

U četvrtak ili petak, očekuje se još jedan hladni front sličan predstojećem koji će preći preko Srbije.

Važno je napomenuti da će tokom narednih 10 dana, i pored blagog pada temperature, dominirati stabilno i vrlo toplo vreme tokom dana, praćeno svežim jutrima širom Srbije.

Vreme narednih dana

Sledeće nedelje nas očekuju visoke temperature, sa maksimumima koji će premašiti 25 stepeni, obećavajući tople dane za početak oktobra. Međutim, ovaj period toplog vremena neće trajati dugo.

Foto: Printskrin/RHMZ
 

U ponedeljak očekujemo brz porast temperatura, dok će u utorak i sredu biti veoma toplo, uz vedro nebo koje će obeležiti te dane. Maksimalne temperature će biti iznad uobičajenih vrednosti za ovo doba godine.

Ipak, u sredu uveče možemo očekivati promene. Sa severa stiže novi hladan front, donoseći kišu, pljuskove i grmljavinu. Od četvrtka će biti nešto svežije, uz blagi pad temperatura.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike