Ministar Vučević na karlovačkom Grožđenbalu: Srbija ne zaostaje u kvalitetu vina!

22.09.2023

21:33

0

Autor: N.P.

Obilazeći štandove, ministar Vučević je sa izlagačima razgovarao o unapređenju vinarske i vinogradarske proizvodnje

Ministar Vučević na karlovačkom Grožđenbalu: Srbija ne zaostaje u kvalitetu vina!
Copyright Printscreen/Instagram@milosvucevic_odbrana

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je večeras manifestaciji „Кarlovačka berba grožđa“ u Sremskim Кarlovcima.

Ova manifestacija, poznatija kao „Grožđebal“, tradicionalno okuplja velik broj proizvođača vina i drugih izlagača domaće radinosti.

Printscreen/Instagram@milosvucevic_odbrana
 

Obilazeći štandove, ministar Vučević je sa izlagačima razgovarao o unapređenju vinarske i vinogradarske proizvodnje. Tom prilikom, ministar Vučević istakao je da Srbija, kada je reč o kvalitetu vina, ne zaostaje za najvećim svetskim proizvođačima.

Ministar Vučević rekao je da Sremski Кarlovci predstavljaju potencijal enološkog turizma za našu zemlju, kao i da veruje da će u narednim godinama taj potencijal na pravi način biti iskorišćen.

Printscreen/Instagram@milosvucevic_odbrana
 

Prilikom današnje posete Sremskim Кarlovcima, ministar Vučević obišao je porodične firme "Global Maxima System" D.O.O. koja se bavi proizvodnjom proizvoda od plastike  i "Agrotehna" A.D. koja se bavi rezanjem i obradom metala, kao i proizvodnjom i montažom metalnih konstrukcija. Ministar Vučević je, takođe, obišao i Osnovnu školu "23 Oktobar".

Današnjem obilasku prisustvovali su načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković, šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, kao i predsednik opštine Sremski Кarlovci Aleksandar Stojkečić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike