Dostavljač iz Beograda šokirao mesečnom zaradom: Ovo je prava istina, a postoji i jedna caka veoma bitna

11.09.2023

17:21

0

Nekada se radi i do 12 sati dnevno

Dostavljač iz Beograda šokirao mesečnom zaradom: Ovo je prava istina, a postoji i jedna caka veoma bitna
Copyright printscreen TikTok

Posao dostavljača postaje sve popularniji, naročito u prestonici, ali ono što mesecima zanima sve jeste prava istina o zaradi na ovom poslu.

Brojna su pitanja među ljudima na koja do sada nije bilo odgovora. Uvek su se mnogi pitali da li je istina da dostavljač mesečno može imati od 1000 do 1500 evra mesečnu zaradu?

printscreen TikTok
 

Niko do sada nije dao, niti će iko dati precizan i tačan odgovor, najviše zbog toga što zarada zavisi od velikog broja faktora.

- Ljudi često misle kada vide nas dostavljače da nema pas za šta da nas ujede. Prošlog meseca sam zaradio 117.526 dinara. Jeste da se ponekad radi čitav dan ili da se peške penješ na sedmi sprat bez lifta, ali se ovaj posao itekako isplati - objavo je na TikToku jedan od dostavljača iz unutrašnjosti, pokazujući punu torbu novca.

On je objasnio da je njegova dnevnica bila 4.250 dinara, ali treba napomenuti da ovaj dostavljač ne radi u Beogradu gde je zarada dva ili tri puta veća.

printscreen TikTok
 

Kako se može videti u komentarima njegovog snimka, pojedini navode da su u prestonici inksirali od 200.000 do 300.000 dinara.

Bilo je i onih koji su negativno komentarisali objavu ovog dostavljača. Mnogi su mu skrenuli pažnju da mnogo radi za te pare.

- Za šest dana nedeljno, po osam do 10 sati verovatno, 1.000 evra je jezivo mala suma - kaže jedan od njih.

- Radis po ceo dan i vikendom i zaradiš 117.000…… to je kao da radiš dva posla……. Koliko je radno vreme 16 sati? Nećes verovati radiš 12 do 13 sati za 4.520 dinara, to nije vredno celog izgubljenog dana. Da zaradjuješ tipa 10.000 dnevno pa da kazes da je ok - ogorčen je sledeći.

printscreen TikTok
 

Činjenica je da zarada dostavljača zavisi od toga koliko sati tokom dana su angažovani, ali i u kojoj firmi i gradu. Važna stavka je svakako i prevozno sredstvo koje se koristi u poslu, a u tome i jeste caka.

Ulazak u ovaj posao, takođe, nije bez ulaganja i glavna investicija je prevozno sredstvo, ali tu su kupovina zaštitne opreme i torbe, ako se ne dobije besplatno. To je još oko 200 evra ukoliko već posedujete prevozno sredstvo, ili nekoliko stotina do nekoliko hiljada evra ukoliko ga nemate.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike