Nestalo je struje, nastala je panika: Turistički vodič iz Maroka o situaciji sa srpskim turistima nakon zemljotresa

10.09.2023

11:42

0

Autor: I.K.

Svi su izleteli napolje i narednih nekoliko sati su proveli na ulicama

Nestalo je struje, nastala je panika: Turistički vodič iz Maroka o situaciji sa srpskim turistima nakon zemljotresa
Copyright RTS printscreen Tanjug/AP Photo Mosa'ab Elshamy

Srpski turisti koji se organizovano nalaze u Maroku, u Marakešu, za dlaku su izbegli da ih razoran zemljotres zatekne baš na trgu u starom delu grada koji je najviše i pogođen i razrušen.

Kako je za RTS navela turistički vodič iz Srbije, Jelena Jović, ona se sa grupom od 18 srpskih turista zatekla u Marakešu u Maroku, u trenutku kada je ovu zemlju pogodio razorni zemljotres.

Srećom, izbegli su najgore jer su se malo pre snažnog potresa vratili iz starog dela grada koji je pretrpeo najviše štete. Ističe, ipak, da je zavladala panika, strah i neverica među srpskim državljanima, ali da je sada sve u redu i da su svi dobro.

RTS printscreen
turistički vodič Jelena Jović

 

Nakon stravičnog zemljotresa amplitude 6,8 Rihtera, koji je pogodio Maroko i u kome je nastradalo najmanje oko 2.000 ljudi, a isto toliko je i povređeno proglašena je trodnevna žalost u ovoj zemlji.

Prema rečima ambasadora Srbije u Maroku, srpski državljani su na sigurnom, a kako je sve izgledalo u Marakešu, koji je najviše i pogođen zemljotresom otkrila je Jelena Jović za RTS.

Tanjug/AP Photo Mosa'ab Elshamy
 

 

- Smešteni smo u novom delu Marakeša, u hotelu. Ima nas 19, bili smo na dan zemljotresa u Marakešu, u tom starom delu gde je najviše i srušeno, ali smo se neposredno pre nemilog događaja vratili u hotel. Imali smo prilike da vidimo kako to izgleda - ispričala je Jelena.

Navodi da je nestalo struje, te da je ljude zahvatila uznemirenost i panika. Svi su izleteli napolje i narednih nekoliko sati su proveli na ulicama. Sa srpskim državljanima je sve u redu.

- Sve je regularno, kao što je i planirano. Spavali smo u sobama na nižim spratovima. Ova grupa treba da se vrati u petak ujutru u Srbiju, a ja ću ostati sa narednom grupom - ističe Jović.

Tanjug/AP Photo Mosa'ab Elshamy
 

 

Što se tiče osnovnih životnih namirnica, ništa ne fali, a na svakom koraku vide se paketi koji se spremaju za najugroženije.

- Sve je pod kontolom, ovde u Maroku, videli smo da se spremaju paketi za ugrožena područja, ali generalno što se tiče snabdevanja namirnicama, strujom... sve je regularno - ističe Jelena Jović za "RTS".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike