Vi ste ponos Srbije! Premijerka Brnabić čestitala informatičarima osvajanje medalja u Mađarskoj

04.09.2023

12:16

0

Autor: I.K.

Ekipa je odabrana na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete

Vi ste ponos Srbije! Premijerka Brnabić čestitala informatičarima osvajanje medalja u Mađarskoj
Ana Brnabić - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je danas ekipi najboljih informatičara iz srednjih škola osvajanje medalja na 35. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Mađarskoj.

Ekipa je odabrana na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete.

"Od srca čestitam Iliji Kondakovu, učeniku 'Internacionalne škole Prima' u Beogradu i Milošu Milutinoviću, učeniku 'Računarske gimnazije' u Beogradu, na osvajanju srebrne medalje i Filipu Bojkoviću, učeniku 'Matematičke gimnazije' u Beogradu i Nemanji Majskom, učeniku 'Gimnazije Veljko Petrović' u Somboru na bronzanim medaljama. Vi ste ponos Srbije! Pokazali ste da su znanje, talenat i želja za učenjem, siguran put ka uspehu i među najjačom svetskom konkurencijom", poručila je premijerka, a navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Republike Srbije. 

Premijerka je istakla da su oni primer svih onih vrednosti kojima se teži u reformi obrazovnog sistema i digitalnom opismenjavanju mladih za veštine koje donosi 21. vek, kako bi učenici bili što spremniji za poslove budućnosti.

"Uverena sam da vas čeka još mnogo sličnih uspeha u karijeri", navodi se u čestitki premijerke Brnabić. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike