Bravo, deco! Sva četiri reprezentativca Srbije na međunarodnoj informatičkoj olimpijadi osvojila medalje

04.09.2023

09:17

0

Autor: I.K.

Đaci iz Srbije uspeh su ostvarili u konkurenciji 355 takmičara iz 89 zemalja

Bravo, deco! Sva četiri reprezentativca Srbije na međunarodnoj informatičkoj olimpijadi osvojila medalje
Copyright dms.rs

Na 35. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, koja je od 28. avgusta do 4. septembra održana u Mađarskoj, u konkurenciji 355 takmičara iz 89 zemalja, četvoročlana informatička ekipa Srbije osvojila je dve srebrne i dve bronzane medalje.

Srebrne medalje su osvojili Ilija Kondakov iz Internacionalne škole "Prima" i Miloš Milutinović iz Računarske gimnazije, a bronzane Filip Bojković iz Matematičke gimnazije i Nemanja Majski iz Gimnazije „Veljko Petrović” iz Sombora.

Ekipa Srbije sastavljena je od najboljih informatičara iz srednjih škola i odabrana je na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Vođa ekipe bio je dr Vladimir Milovanović, vanredni profesor Univerziteta u Kragujevcu, a njegov zamenik Vladimir Milenković, softverski inženjer u Microsoft Development Center Serbia.

Brnabić čestitala informatičarima 

Tanjug/Rade Prelić
 

 

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je danas ekipi najboljih informatičara osvajanje medalja.

Ekipa je odabrana na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete.

"Od srca čestitam Iliji Kondakovu, učeniku 'Internacionalne škole Prima' u Beogradu i Milošu Milutinoviću, učeniku 'Računarske gimnazije' u Beogradu, na osvajanju srebrne medalje i Filipu Bojkoviću, učeniku 'Matematičke gimnazije' u Beogradu i Nemanji Majskom, učeniku 'Gimnazije Veljko Petrović' u Somboru na bronzanim medaljama.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike