RHMZ izdao hitno upozorenje! Narednih sat vremena neka se čuvaju ovi delovi Srbije, oluja ide i ka Beogradu

03.09.2023

19:05

0

Pljuskovi i grmljavine koji se, kao lokalna pojava, od sredine dana očekuju u Vojvodini, u večernjim satima će se intenzivirati širom zemlje

RHMZ izdao hitno upozorenje! Narednih sat vremena neka se čuvaju ovi delovi Srbije, oluja ide i ka Beogradu
satelitski snimak nevremena iznad Srbije - Copyright Foto:Printskrin/Rainalarm

"U narednih sat vremena na području srednjeg i južnog Banata, kao i severoistočnih delova Beograda intenzivni pljuskovi sa grmljavinom, jakim vetrom i lokalnom pojavom sugradice i grada", Republički hidrometeorološki zavod je večeras dao hitno upozorenje.

Jako nevreme je već pogodilo Novi Sad, širu okolinu Šida i deo Srema. Za krako vreme je pala velika količina kiše i grada, pa su na ulicama nastale poplave.

Pljuskovi i grmljavine koji se, kao lokalna pojava, od sredine dana očekuju u Vojvodini, u večernjim satima će se intenzivirati prvo u zapadnoj Srbiji, a u toku noći (03.04.09.) i u ponedeljak (04.09.) i u ostalim krajevima južno od Save i Dunava, uslovljavajući količine padavina od 20 do 50 mm, lokalno i više.

Vreme narednih dana

Slično vreme će se nastaviti i u ponedeljak, sa dodatnih 10 do 30 litara kiše u zapadnim i južnim predelima Srbije, dok će na severu biti suvo.

U isto vreme, nad Grčkom će se nalaziti veoma snažan ciklon, a iznad oblasti Alpa polje visokog pritiska, što će rezultirati veoma jakim severozapadnim vetrom sa olujnim udarima koji mogu dostizati brzine preko 60 km/h.

Maksimalne temperature će se kretati od 20 do 25°C, dok će u Beogradu biti do 24°C.

U utorak se očekuje promenljivo oblačno vreme i dalje vetrovito, s lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom na jugu Srbije. Temperature će malo porasti, sa maksimalima od 24 do 28°C, dok će u Beogradu biti do 26°C.

Od srede se očekuje stabilizacija vremena, te će druga polovina sledeće sedmice doneti sunčano vreme, uz sve toplije temperature koje će se približavati letnjim.

Bonus video:

RINA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike