Sve u cilju boljeg života: Vojska Srbije pomaže građanima Trgovišta i Prokuplja!

31.08.2023

22:13

0

Projekti civilno-vojne saradnje realizuju se u svim krajevima naše zemlje.

Sve u cilju boljeg života: Vojska Srbije pomaže građanima Trgovišta i Prokuplja!
Copyright Ministarstvo odbrane

Pripadnici Vojske Srbije realizovali su projekte civilno-vojne saradnje u saradnji sa lokalnim samoupravama u Trgovištu i Prokuplju.

U okviru ovih projekata, koji se realizuju radi jačanja međusobnog poverenja i stvaranja uslova za bolji život građana Srbije, pružena je medicinska pomoć meštanima sela Novi Glog u opštini Trgovište i realizovani su inžinjerijski radovi na rekonstrukciji puta u prokupačkom selu Zdravinje.

Vojni lekari i medicinski tehničari Četvrte brigade kopnene vojske su realizovali preventivne zdravstvene preglede u privremeno formiranoj ambulanti u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Novom Glogu, kao i kućne posete slabo pokretnim i nepokretnim osobama, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U selu Zdravinje, inžinjerijska radna grupa iz sastava Treće brigade kopnene vojske sanira oštećenja i uklanja stabla i rastinje na kritičnoj deonici lokalnog puta, kako bi se meštanima obezbedilo nesmetano korišćenje te putne komunikacije. 

Vojska Srbije projekte civilno-vojne saradnje realizuje u svim krajevima naše zemlje. 
Više puta je pomagala u izgradnji puteva i vodovoda, raščišćavanju snežnih nanosa i rečnih korita, vodosnabdevanju i zdravstvenoj zaštiti lokalnog stanovništva, sa čim će nastaviti i ubuduće, navedeno je u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike