Ovako izgleda obuka vojnika u terenskim uslovima na poligonu "Pasuljanske livade" (FOTO)

24.08.2023

19:08

0

Ovaj segment individualne specijalističke obuke realizuje se u skladu sa programom osposobljavanja vojnika na služenju vojnog roka

Ovako izgleda obuka vojnika u terenskim uslovima na poligonu "Pasuljanske livade" (FOTO)
Copyright Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE/ nr

Na poligonu „Pasuljanske livade“ ove nedelje se realizuje stacionarno logorovanje vojnika na služenju vojnog roka generacije „jun 2023“ koji se u Centru za obuku kopnene vojske obučavaju za specijalnosti rodova pešadije i artiljerije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ovaj segment individualne specijalističke obuke realizuje se u skladu sa programom osposobljavanja vojnika na služenju vojnog roka sa ciljem njihovog obučavanja za izvršavanje borbenih zadataka u odbrani i napadu i adaptiranja na život i rad u terenskim uslovima.

Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE/ nr
 

 

Tokom višednevnih aktivnosti na terenu, oni prolaze brojne sadržaje iz taktičke i vatrene obuke i realizuju programska gađanja iz naoružanja roda, ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, vojnici pešadijske specijalnosti dejstvovali su iz minobacača 82 mm i 120 mm, dok su artiljerci izvršili vežbovna i ispitna gađanja iz samohodnih haubica „gvozdika“.

Ostvareni vrlodobri i odlični rezultati na gađanjima potvrđuju da je obuka sprovedena kvalitetno i da su vojnici zadatku pristupili disciplinovano, odgovorno i motivisano, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE/ nr
 

Po povratku sa terena vojnike očekuje završni deo individualne specijalističke obuke i provera obučenosti za izvršavanje taktičkih zadataka i borbenu upotrebu naoružanja roda, a zatim i premeštaj u jedinice Vojske Srbije u kojima će se obučavati za realizaciju kolektivnih zadataka, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike