Posrbljena Ukrajinka opet u kvizu "Slagalica": Vratila se posle tri godine i ponovo pokazala da briljira na našem jeziku

29.08.2023

22:30

0

Njen izuzetan nivo znanja srpskog jezika, kao i poznavanje istorije i kulture ovih prostora, iznenadili su mnoge

Posrbljena Ukrajinka opet u kvizu "Slagalica": Vratila se posle tri godine i ponovo pokazala da briljira na našem jeziku
Marija Mazur ponovo u "Slagalici" - Copyright Printskrin/RTS

Marija Mazur, koja sebe naziva Ukrajinkom koja je posrbila, postigla je zapažen uspeh u 165. izdanju TV kviza "Slagalica". Iako nije uspela da se plasira u finale, Marija je ponosna na svoje dostignuće, jer je ovog puta uspela da napravi korak dalje i stigne do polufinala, što predstavlja značajan napredak u odnosu na njen prethodni nastup u popularnom kvizu.

Prvo učešće Marije Mazur u "Slagalici" privuklo je znatiželju i divljenje gledalaca. Njen izuzetan nivo znanja srpskog jezika, kao i poznavanje istorije i kulture ovih prostora, iznenadili su mnoge.

Posle tri godine Marija je odlučila da ponovo proveri svoje znanje u TV slagalici i u prvom susretu sa Ratkom Bulajićem iz Novog Sada izvojevala je sigurnu pobedu.

Koliko dobro je Marija savladala srpski jezik dokazala je i u igri Slagalica kada je uspela da sastavi reč od 11 slova, kao i kompjuter i osvoji dodatne bodove.

Printskrin/RTS
 

U četvrtfinalu protivnik Marije Mazur je bio mladi Andrija Krivokapić. Posle veoma izjednačene borbe, Marija je sa pet poena prednosti uspela da izbori mesto u polufinalu.

Inače, Marija je studirala srpski jezik i književnost, a već 10 godina živi u Srbiji. Živi u Novom Sadu, a radi u Beogradu.

„Stvarno sam se od srca potrudila da ispoštujem Srbiju koja me je tako gostoljubivo primila i da naučim što više. Tu je velika zasluga moje porodice, šire familije, koji me svakodnevno vežbaju, ispravljaju greške i svakog dana me uče nešto novo“, istakla je Marija.

U polufinalnom susretu mladi Nikola Vasić, kome je ovo prvo učešće u kvizu TV slagalica, uspeo je da odnese ubedljivu pobedu i plasira se u finale.

Marija je ipak navela da je jako zadovoljna što je napravila „korak dalje od prethodnog uspeha“, ali i da joj je drago što je izgubila od tako mladog i dostojnog protivnika.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike