RHMZ dao upozorenje za ove delove Srbije! Nevreme će "tući" 2 sata, a uskoro stiže jače osveženje

28.08.2023

17:30

0

Autor: M. Vu.

U narednim danima, Srbija će biti pod uticajem dinamičnih vremenskih promena koje su deo šireg sistema oluja koje pogađaju Sloveniju, Hrvatsku i Crnu Goru

RHMZ dao upozorenje za ove delove Srbije! Nevreme će "tući" 2 sata, a uskoro stiže jače osveženje
Oluja ide ka Srbiji - Copyright Rainalarm

" U naredna 2 časa na Kosovu i Metohiji, kao i u planinskim predelima jugozapadne Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti pojava pljuskova sa grmljavinom", najavio je RHMZ danas popodne.

Do kraja dana veoma toplo sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 35 do 39 stepeni.

U Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren i jak jugoistočni vetar (topla košava), koji će na jugu Banata dostizati i udare olujne jačine.

Tokom večeri do severozapadnih, zapadnih i jugozapadnih, a tokom noći i do utorka ujutro i do ostalih predela Srbije očekuje se naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.


Utorak će celoj Srbiji doneti osveženje i kišu sa pljuskovima sa grmljavinom, naročito pred kraj dana i uveče.
24sedam/M.K.
 

Maksimalna temperatura biće od 27 do 30°C, u Beogradu do 27°C.

U narednim danima, Srbija će biti pod uticajem dinamičnih vremenskih promena koje su deo šireg sistema oluja koje pogađaju Sloveniju, Hrvatsku i Crnu Goru. Očekuju se obilne padavine i jake grmljavinske oluje u ovim susednim zemljama, a deo ovih sistema će se proširiti i do teritorije Srbije.

Dolazak svežije vazdušne mase iznad vrele podloge i atmosfere stvoriće uslove za burne atmosferske reakcije. Očekuje se lokalno formiranje jakih grmljavinskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. Padavine će biti veoma varijabilne i lokalne, s razlikama na manjim prostorima. Neki delovi mogu doživeti intenzivne padavine sa više od 30 litara kiše po kvadratnom metru, dok će drugi ostati suvi. Takođe, pad temperature vazduha doprineće promeni klime.

U sredu pre podne može očekivati sunčano vreme.

Međutim, novo naoblačenje sa kišom i grmljavinom će stići, donoseći promenljivo i svežije vreme koje će trajati do petka.

Za vikend se očekuje povratak sunčanog i letnjeg vremena, sa temperaturama do 32°C, ali bez ekstremnih vrućina. Početak septembra će tako biti obeležen prijatnim letnjim vremenom.

Bonus video:

RINA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike