Naredna dva sata nevreme će "tući" ove delove Srbije: RHMZ dao novo upozorenje, upaljena dva meteo-alarma

21.08.2023

19:49

0

Autor: M. Vu.

Građani ovih regiona treba da budu spremni na moguće vremenske promene i preduzmu neophodne korake kako bi se zaštitili od nepovoljnih uslova

Naredna dva sata nevreme će "tući" ove delove Srbije: RHMZ dao novo upozorenje, upaljena dva meteo-alarma
Nevreme - Copyright Tanjug/Arne Dedert/dpa via AP

U naredna dva sata, posebno na jugoistoku Srbije, moguće je očekivati izolovane pljuskove praćene grmljavinom, najavio je večeras Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Građani ovih regiona treba da budu spremni na moguće vremenske promene i preduzmu neophodne korake kako bi se zaštitili od nepovoljnih uslova.

Što se tiče perioda od 21. do 27. avgusta, veći deo Srbije može očekivati pretežno sunčano i veoma toplo vreme, sa maksimalnim temperaturama koje će se kretati između 33 i 37 stepeni.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je najavao da će ove sedmice na snazi biti žuti i narandžasti meteoalarm zbog veoma viskoh temperatura.


Foto: Printskrin/RHMZ
 

Iako će dominirati sunčano vreme, u četvrtak može doći do popodnevnih lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom usled povećanja nestabilnosti i dnevnog razvoja oblačnosti.

U ostalim danima, posebno u planinskim predelima, može se očekivati izolovana pojava kratkotrajne kiše.

Za poslednju sedmicu avgusta, prognozira se pad temperature i naoblačenje. Ovo će dovesti do uslova za kišu i pljuskove širom zemlje, pružajući olakšanje od toplote, ali takođe i zahtevajući dodatni oprez u saobraćaju i drugim aktivnostima na otvorenom.

Bonus video:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike