Snažni olujni sistem se formira iznad Alpa i ide ka Srbiji! Evo koji delovi naše zemlje će biti prvi na udaru

31.07.2023

20:54

0

Dok se u većini predela Srbije očekuje vedra i ugodna noć, iznad Alpa će se formirati veoma snažni grmljavinski sistemi koji će zahvatiti Sloveniju i sever Hrvatske

Snažni olujni sistem se formira iznad Alpa i ide ka Srbiji! Evo koji delovi naše zemlje će biti prvi na udaru
Ide nevreme ka Srbiji - Copyright Rainalarm

Dok se u većini predela Srbije očekuje vedra i ugodna noć, iznad Alpa će se formirati veoma snažni grmljavinski sistemi koji će zahvatiti Sloveniju, sever Hrvatske i zapad Mađarske tokom sutrašnjeg dana. Ovi snažni sistemi donose opasnost od veoma jakih oluja, obilnih pljuskova, grada i jakih gromova u tim područjima.

Iako će se ovaj sistem odraziti na Srbiju u vidu umerenog naoblačenja u severnim i centralnim predelima, dobra vest je da će se sistem postepeno oslabiti na svom putu ka Srbiji.

Kada stigne u Vojvodinu, očekuje se znatno oslabljen i doneti samo lokalne pljuskove sa grmljavinom, bez opasnosti od jačih oluja i nepogoda.

Tanjug/Vladimir Šporčić
 

U sredu pre podne, mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom ponegde i južnije od Save i Dunava, ali u drugom delu dana očekuje nas suvo i pretežno sunčano vreme u svim predelima Srbije.

Međutim, upozoravamo da će četvrtak i petak biti sunčani i veoma topli, ali tokom vikenda nas očekuje znatno zahlađenje i pogoršanje vremena.

Tanjug/Zoran Žestić
 

Postoji mogućnost obilnijih padavina, jakih oluja i nepogoda, pa savetujemo da budete informisani i spremni za promenljive vremenske uslove.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike