Brani svoje u stroju odabranih! Pogledajte spotove za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije (VIDEO)

02.08.2023

10:25

0

Autor: R.M.

Prijave za konkurse, koji će biti otvoreni do 30. septembra 2023. godine mogu da podnesu svi zainteresovani mladići i devojke koji imaju do 30 godina

Brani svoje u stroju odabranih! Pogledajte spotove za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije (VIDEO)
Specijalne jedinice Vojske Srbije - Copyright Printscreen Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su drugi ciklus konkursa za prijem novih pripadnika u 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene "Kobre".

Oni su napravili i dva sjajna spota kojima se pozivaju budući vojnici da se prijave.

- Prijave za konkurse, koji će biti otvoreni do 30. septembra 2023. godine mogu da podnesu svi zainteresovani mladići i devojke koji imaju do 30 godina. Oni koji ispune propisane opšte i posebne uslove, biće upućeni na odgovarajuća medicinska testiranja i psihološke procene, a zatim i na provere fizičkih sposobnosti - saopštili su iz Ministarstva odbrane.

Sve one koji uspešno prođu zahtevne zdravstvene, psihofizičke i bezbednosne kriterijume, očekuje selektivna obuka koja obuhvata više eliminacionih faza, a najuspešniji kandidati dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci uz mogućnost produžetka ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja.

Mesto rada budućih pripadnika 72. brigade je u garnizonu Pančevo, dok će budući pripadnici "Kobri" službovati u Beogradu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike