Vučić poručio: Ulaganja u vojsku su ogromna, jer je naše da se pripremamo, da budemo jaki i još jači

25.07.2023

21:20

0

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je pokaznim gađanjima u okviru završne faze obuke pripadnika Vojske Srbije

Vučić poručio: Ulaganja u vojsku su ogromna, jer je naše da se pripremamo, da budemo jaki i još jači
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik  Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je pokaznim gađanjima u okviru završne faze obuke pripadnika Vojske Srbije sa novouvedenim naoružanjem i vojnom opremom u Vojnom kompleksu "Pasuljanske livade".

 - Ulaganja u vojsku su ogromna, jer je naše da se pripremamo i da budemo odvraćajući faktor, da budemo jaki i još jači nego što smo danas - rekao je predsednik Vučić.

 

 

- Veoma sam zadovoljan gađanjem koje ste imali prilike da vidite - rekao je predsednik. 

 Veliki broj naših pripadnika nije imao kontakt sa takvom opremom. Danas se videlo koliko je pojačanje za Vojsku Srbije kada imamo dronove, naročito kineske. Pogađali su sa neverovatnom preciznošću. Nastavićemo da ulažemo u bespilotne letelice. Očekujemo dolazak dronova kamikaza prve količine do kraja ove godine. Mogli ste da vidite i nove Lazare M3, tenkove modernizovane koji su bili apsolutno nepogrešivi, modularne puške... Mislimo da je ovo sada najbolji kalibar. Videli ste da su sve mete pale na udaljenosti od 400 metara, što u ovakvim vremenskim uslovima nije lako pogoditi - rekao je Vučić. 

Bonus video:

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike