"Nemoguće da Srbiju bombarduju kao 1999. Stigle su nam kineske letelice, nastavljamo dalje"

25.06.2023

10:35 >> 11:03

0

Vučić dodaje da se svet promenio, i da je nemoguće da ponovo bombarduju Srbiju kao 1999. godine, mi ipak moramo biti oprezni

"Nemoguće da Srbiju bombarduju kao 1999. Stigle su nam kineske letelice, nastavljamo dalje"
Copyright Printscreen/Pink

Predsednik kaže da je snaga naše vojske mnogo veća od turske KBS, ali su one sve opremljenije i naoružanije, pre svega turskim sredstvima.

- Moram ljudima da kažem nešto što ne znaju. Turci su ozbiljno naoružali KBS, koji ne sme da postoji po međunarodnom pravu. I baš ih briga za međunarodno pravo. Oni prave njihovu vojsku koja ne sme da postoji. Oni kažu to se promenilo činjenicom da su postali nezavisni. A nezavisni su po pravu jačeg, koje je proisteklo iz agresije. Turci su im dali protivtenkovske rakete, Barjaktare, vučene haubice. To sve danas ima KBS. Barjaktare nisu do sada podizali, nije im dao NATO. Oni imaju termovizijsku optiku, sa velikim dometom, i mi moramo biti veoma oprezni, i da imamo adekvatna sredstva ukoliko naš narod bude ugrožen - rekao je on.

Vučić dodaje da se svet promenio, i da je nemoguće da ponovo bombarduju Srbiju kao 1999. godine, mi ipak moramo biti oprezni.

- Mi smo odbili da kupimo Barjaktare, zato što su ih dali Prištini. Nećemo da sarađujemo sa njima na taj način. Stigle su nam nedavno kineske bespilotne letelice, CH-90. Nabavljamo dalje. Za pet meseci stiže nam do 1.000 dronova kamikaza koje smo naručili na Bliskom istoku, da odvratimo potencijalnog agresora - istakao je Vučić.

 

Vraćeno 100.000 cevi

Predsednik je govorio i o vraćanju nelegalnog oružja. On je rekao da neće biti novog produženja roka za vraćanje, i dodao da su građani do sada predali 100.000 cevi.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike