Prevarant iz Srbije koji je nasankao šest porodica za smeštaj u Grčkoj počeo da vraća novac! Nudio apartmane od 190 evra za 65 evra

25.07.2023

21:29

0

Administratorka stranice "Grčka info", Nataša, preduzela je akciju kako bi otkrila prevaranta i zaustavila dalje prevare

Prevarant iz Srbije koji je nasankao šest porodica za smeštaj u Grčkoj počeo da vraća novac! Nudio apartmane od 190 evra za 65 evra
cene u Haniotiju iznenadile turiste - Copyright Foto: Profimedia

Razotkrivena prevara na Fejsbuk stranici "Grčka info", u kojoj je neimenovani muškarac prodavao nepostojeći smeštaj u Grčkoj turistima iz Srbije i Severne Makedonije, šokirala je javnost. Nakon brze reakcije i objave prve prevarene porodice, još pet porodica se javilo sa sličnim iskustvima.

Administatorka stranice "Grčka info", Nataša, preduzela je akciju kako bi otkrila prevaranta i zaustavila dalje prevare. Zahvaljujući obelodanjivanju prepiski i uplata novca, javnost je saznala za ovaj slučaj prevare. Obično bi ovakvi prevaranti nestali nakon što bi ih otkrili, ali ovoga puta je situacija drugačija.

Nakon pritiska javnosti i medija, prevarant iz Srbije, koji je navodno u Grčkoj, započeo je vraćanje novca prevarenim porodicama.

Juče je već vratio 200 evra dvema porodicama, a obećao je da će vratiti novac i ljudima iz Nei Porija. Međutim, uprkos ovom postupku, postoji zabrinutost da bi mogao ponovo prevariti ili da bi se mogao pojaviti neki drugi prevarant koji će nastaviti slične prevare.

Facebook/Grčka info
 

"Pošto su upozorenje na prevaru prenele i novine (hvala im na tome), izgleda da je shvatio ozbiljnost situacije i da je počeo da vraća novac. Dvema porodicama je juče navodno vratio 200 evra, a obećao je da će vratiti i ljudima iz Nei Porija. To svakako ne znači da neće nastaviti čim se stiša situacija ili da se neće pojaviti neko novi. On je navodno u Grčkoj, a pare se daju njegovom navodnom bratu u Srbiji. Pretpostavka je da on uzima te pare u Srbiji i da brat ne postoji. "Izdaje" nepostojeći smeštaj i smeštaj sa Buking sajta od drugih vlasnika. Apartmane čija je cena na Bukingu 195 evra daje ljudima za 65 evra", navodi se u saopštenju stranice "Grčka info".

Stranica "Grčka info" još uvek ne može sa sigurnošću potvrditi da je broj prevarenih konačan i da li je svima vraćen novac. U svakom slučaju, ovaj događaj treba da služi kao opomena i podsetnik turistima da budu oprezni prilikom rezervacije smeštaja preko interneta i društvenih mreža, te da provere i verifikuju pouzdanost iznajmljivača pre nego što izvrše plaćanje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike